Ο απολογισμός του τριήμερου Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στη Σιάτιστα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στη Σιάτιστα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 ημέρα με την εναρκτήρια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με ποικίλα μουσικά σύνολα. Στη συνέχεια το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας παρουσίασε το πρόγραμμα του ημίωρης διάρκειας.

Κατά τη Δεύτερη ημέρα το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέματα:

«Μουσική και Ηχοληψία» και «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο σύγχρονο σχολείο». Παράλληλα έγιναν ξεναγήσεις σε μαθητές στα αξιοθέατα της Σιάτιστας και μουσικές και εικαστικές συμπράξεις. Το απόγευμα έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων των προσκεκλημένων Μουσικών Σχολείων: Καστοριάς, Ξάνθης και Αλίμου.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, το πρωί η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού σχολείου Κατερίνης συμμετείχε στη θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Στη συνέχεια στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη», o γνωστός συνθέτης Γιάννης Νικολάου, κεντρικό πρόσωπο του φεστιβάλ, παρουσίασε στο κοινό μουσικά του έργα πλαισιωμένος από μαθητές του Μουσικού σχολείου Αλίμου.

Παρόντες στο φεστιβάλ ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων DVD που θα περιέχει όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κεχαγιάς, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος , η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας κ. Δάρδα, η οποία είχε την έμπνευση για την διοργάνωση του Φεστιβάλ, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρακουλάκης, η αντιδήμαρχος κ. Φωτεινή Ζιάρα, αιρετοί από τον Δήμο Βοίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α\θμιας και Β\θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλος, η Διευθύντρια Β\θμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλική Βόντσα, ο Μεγάλος ευεργέτης του Μουσικού Σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου κλάδου ΠΕ02 κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου, η Συντονίστρια Αειφορίας Θεσσαλίας κ. Ελένη Ξυνοπούλου, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χελάς και τα μέλη του Συλλόγου.

Οι μαθητές όλων των Σχολείων αναχώρησαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία που τους παρείχε ο Δήμος Βοΐου.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμο Βοΐου για τη συνεργασία, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον κ. Παπανικολάου και τον κ. Μαντζιάρη για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ, τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντόπουλο, τη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βόντσα , την ΕΡΤ, η οποία κάλυψε με την κυρία Αμαραντίδου και τον κύριο Στραβού τηλεοπτικά το φεστιβάλ κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τριημέρου.

Το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων αποτέλεσε το μεγάλο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και, όπως ανέφερε ο συνθέτης Γιάννης Νικολάου, άφησε σε όλους μόνο θετικά συναισθήματα και εντυπώσεις. Ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως θεσμός που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.