Σειρά έχουν οι φοιτητές να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις για τη Μακεδονία, ώστε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές – Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη



Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη:

Παρακολούθησα, αυτές τις μέρες, στο internet τα βίντεο με τις διαδηλώσεις των μαθητών για τη Μακεδονία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και ομολογώ ότι ένιωσα εθνικά υπερήφανος!

Με συγκίνησαν βαθιά τα συνθήματά τους: «Γερά, γερά στα χνάρια του Μελά», «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία», κ.λ.π. Επίσης, με συγκίνησε η λεβεντιά τους· η ευθύτητα, η ειλικρίνεια, η σεμνότητα, η ευπρέπεια και η ευγένειά τους. Τα παιδιά έδωσαν αποστομωτική απάντηση σ’ όλους εκείνους που, υπηρετώντας πολιτικές ή ιδεοληπτικές σκοπιμότητες, θέλησαν να αμαυρώσουν τις αγωνίες τους για την πατρίδα. Εμφανίστηκαν σκοταδιστικές φωνές που θέλησαν, σώνει και καλά, να τα συνδέσουν με την ακροδεξιά!

Αλλά δεν μας εκπλήσσει αυτό! Είναι γνωστή και τετριμμένη η τακτική και η προπαγάνδα του «αριστερόστροφου» φασισμού· την ξέρουμε «απ’ έξω και ανακατωτά» εδώ και δεκαετίες! Άλλωστε, η στάση της Αριστεράς ήταν πάντα αρνητική στο θέμα της Μακεδονίας. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τα αποκρουστικά και επαίσχυντα πρωτοσέλιδα του «Ριζοσπάστη»: «Προκήρυξη προς τον “μακεδονικό” λαό που ζει κάτω από την ελληνική κυριαρχία!», «Δεν θα πάψουμε την πάλη μας για την ανεξαρτησία του “Μακεδονικού” λαού!» και άλλα.

Η λασπολογία εις βάρος των μαθητών μού θύμισε τον προσβλητικό λόγο που εκστόμισε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν αυθόρμητα για τη Μακεδονία στα ογκώδη συλλαλητήρια. Τόλμησε να τους αποκαλέσει «ετερόκλητους όχλους»!

Οι συκοφαντίες που δέχτηκαν οι μαθητές δεν είναι καθόλου τυχαίες· όπως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. δεν εμφάνισαν εικόνες από τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύω ότι ο λόγος είναι ότι οι διαμαρτυρίες τους προκάλεσαν φόβο σ’ όλους αυτούς που είναι υπέρ της επαίσχυντης «Συμφωνίας των Πρεσπών», η οποία προωθείται από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. Όσοι συκοφάντησαν τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά πόσο μεγάλη δύναμη έχει η νεολαία, γι’ αυτό και φοβήθηκαν και θέλησαν άρον-άρον να τα σταματήσουν, στοχεύοντας στους γονείς τους και τρομάζοντάς τους, οι οποίοι σίγουρα θα ανησύχησαν διαβάζοντας ότι δήθεν «ακροδεξιά στοιχεία ποδηγετούν τους μαθητές».

Βέβαια, όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι εθνομηδενιστές βασίζονται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο: στο ότι τα παιδιά είναι ανήλικα και συνεπώς υπάρχει, όντως, ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος να παρασυρθούν από κάποιους ανθρώπους. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ μεγάλη για να την σηκώσουν οι πλάτες των μαθητών. Πρέπει, επειγόντως, τη σκυτάλη του αγώνα για τη Μακεδονία να την πάρουν οι φοιτητές! Μάλιστα, θεωρώ μεγάλη ντροπή για το Φοιτητικό Κίνημα το να στέκεται σιωπηλό όχι μόνο μπροστά στο ξεπούλημα της Μακεδονίας αλλά και σε όλα τα άλλα φλέγοντα ζητήματα. Είναι ντροπή οι μαθητές να βάζουν τα γυαλιά …στους φοιτητές!

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της νεολαίας! Λόγου χάρη: Όταν υπογράφονταν η συμφωνία της ντροπής στις Πρέσπες, χιλιάδες πολίτες πήγαν να διαδηλώσουν, αλλά δέχτηκαν ανελέητο ξύλο από τα ΜΑΤ! Στα νεανικά κορμιά, όμως, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τολμούσε ποτέ να απλώσει τα χέρια του! Γιατί; Διότι είναι τα παιδιά του ελληνικού λαού! Είναι το μέλλον αυτού του τόπου! Είναι τα λουλούδια μας και όποιος θα τολμούσε να τα πειράξει ξέρει ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά, γιατί θα προκαλέσει την καθολική κατακραυγή και οργή του λαού! Τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο, το 1973, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Γι’ αυτό λέω ότι είναι τεράστια η δύναμη της Νέας Γενιάς και θα μου επιτρέψετε να κάνω και μία τολμηρή πρόβλεψη: Αν τη «σκυτάλη» των αγώνων των μαθητών την πάρουν οι χιλιάδες Έλληνες φοιτητές· αν η «σπίθα» που άναψαν τα παιδιά γίνει, μετά τα Χριστούγεννα, «πυρκαγιά» που θα εξαπλωθεί σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας, δεν πρόκειται ούτε μία στο εκατομμύριο να περάσει η προδοτική συμφωνία που ξεπουλάει τη Μακεδονία μας! Κανένας βουλευτής δεν θα τολμήσει να την ψηφίσει! Αν αναλάβουν δράση οι φοιτητές μας, πιστεύω ότι θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές· ημέρες Πολυτεχνείου! Όπως τότε η αυθόρμητη διαμαρτυρία των νεαρών φοιτητών έγινε η απαρχή για την πτώση της Χούντας, έτσι και τώρα πιστεύω ότι οι διαμαρτυρίες των τωρινών φοιτητών θα μπορούσαν να γίνουν η απαρχή για την κατάπτωση όλων εκείνων των αντιδημοκρατικών πολιτικών της Κυβέρνησης που αδιαφορούν για τη βούληση του ελληνικού λαού, περιφρονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και προδίδουν μια μεγάλη Εθνική Υπόθεση.

Έμπρακτα, η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε το ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο, ούτε και την “Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”! Και βέβαια, από πέρυσι επιχειρεί κάτι το ανήκουστο και πρωτοφανές: προσπαθεί να αλλαξοπιστήσει τα ελληνόπουλα με το νέο αντίχριστο μάθημα των «Θρησκευτικών»!

Ως γονέας, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή των μαθητών: Ό,τι κάνουν να το κάνουν πάντα με την συναίνεση των γονέων τους. Επίσης, θα διαφωνήσω με το καθεστώς των καταλήψεων. Είμαι της γνώμης ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάληψη σχολείου για κανένα λόγο. Γι’ αυτό και θα παρακαλέσω θερμά τα παιδιά να ανοίξουν τα σχολεία, να γυρίσουν στα μαθήματά τους και οι όποιες διαμαρτυρίες να γίνονται πλέον έξω από το πλαίσιο της σχολικής λειτουργίας με τρόπο ειρηνικό και κόσμιο και βέβαια πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, ώστε να μη δίνονται λαβές και αφορμές στις φαρμακόγλωσσες του εθνομηδενισμού.
Μακάρι τα νιάτα μας, οι Έλληνες φοιτητές, να συνεχίσουν αυτοί τον αγώνα για τη Μακεδονία και να κάνουν υπερήφανους όλους εμάς, αλλά και τους μακεδονομάχους που έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτόν τον τόπο!

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να αφιερώσω στους νέους που αγαπούν την Μακεδονία και αγωνίζονται γι’ αυτήν, ένα συγκινητικό λόγο του Ίωνα Δραγούμη (Προξένου της Ελλάδας στο Μοναστήρι και κουνιάδου του Παύλου Μελά) από το βιβλίο του: «Μαρτύρων και Ηρώων αίμα»:
«Πώς αφήσαμε να ποδοπατούν αδιάντροπα την Μακεδονία μας όσοι δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να την κοιτάξουν; Πώς δεν την φράξαμε με σιδερένιους τοίχους υπερύψηλους και με κάστρα διαμαντένια; Πώς δεν χύνουμε όλο το αίμα μας για να την προστατέψουμε από τους βρώμικους αιματοπότηδες αρκουδιαρέους; Πανώρια χώρα, πώς να μην λυπούνται τις χάρες σου τα μάτια μας και να μην δακρύζουν, αφού βλέπουν ποιοι βάρβαροι αδιάντροπα αγναντεύουν την παρθενία σου και σε πατούν και σε λερώνουν…».

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σειρά έχουν οι φοιτητές να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις για τη Μακεδονία, ώστε να ζήσουμε ιστορικές στιγμές – Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

  1. ”Αντίχριστο” το μάθημα των θρησκευτικών που διδάκεται στα σχολεία;;;!!!Και ποιός εμποδίζει να εξαιρεθεί το παιδί σου απ’ το αντίχριστο μάθημα και να ”μορφώνεται” απο ”Υπέρχριστο” κατηχητικό;Να καταργηθεί,μάλιστα,τελείως και ο καθένας να φροντίζει για τη θρησκευτική επιμόρφωση των παιδιών του όπως αυτός νομίζει καλύτερα.Πληρώνοντας κι απο την τσέπη του τις υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.