Επιστολή του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γ. Παγούνη στον Λ. Ιωαννίδη για το Μακεδονικό: «Έχετε υποχρέωση να εκφράζετε την άποψη των πολλών και όχι την προσωπική σας»



Με αφορμή το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρωινός Λόγος «Χωρίς τη στρατιωτική μπάντα παρέλαση για πρώτη φορά ο Στρατός στην Κοζάνη», στο φύλλο της Τρίτης 30ης Οκτωβρίου 2018 στη σελίδα 5 η αρθογράφος αναφέρει: ‘‘Χωρίς τη στρατιωτική μπάντα συμμετείχε για πρώτη φορά στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο στρατός στην Κοζάνη. Κατά τη σημερινή παρέλαση των στρατιωτικών αγημάτων οι έφεδροι φώναξαν «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», όμως δεν ακούστηκε κάποιο εμβατήριο, όπως το «Μακεδονία Ξακουστή»’’.

Την 11η Οκτωβρίου, όπως και την 28η Οκτωβρίου, στις παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν για την απελευθέρωση από την Τουρκιά, δυστυχώς η Πανδώρα δεν μας παιάνισε κανένα εμβατήριο που έχει σχέση με τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, προφανώς με εντολή άνωθεν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη θέση του δημάρχου κυρίου Λευτέρη Ιωαννίδη στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στην οποία ελήφθη απόφαση για το Σκοπιανό ζήτημα: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ο κύριος δήμαρχος Κοζάνης δεν εμφανίστηκε για να πάρει θέση υπακούοντας στη φωνή του κυρίου του (HIS MASTER’S VOICE) και των πέριξ αυτού. Γι αυτό το λόγο η ΠΑΝΔΩΡΑ δεν παιάνισε στις παρελάσεις το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

Κατόπιν όλων των παραπάνω νιώθω την ανάγκη να απευθύνω δημόσια επιστολή στο δήμαρχο Κοζάνης:

Κύριε Δήμαρχε,

Για το μεγάλο αυτό ζήτημα, το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός της Κοζάνης είναι ακόμη σοκαρισμένος με τη στάση σας ενάντια στη θέλησή του. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ήθελε το Δήμαρχο του να είναι μπροστάρης και να συντάσσεται με το λαό και όχι να δηλώνει «ΑΠΩΝ». Η απουσία του κυρίου Δημάρχου σε τέτοια μεγάλα ζητήματα σημαίνει «ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ».

Φανήκατε κατώτερος των περιστάσεων. Ξεχάσατε ότι είστε ο δήμαρχος της Κοζάνης, πρωτεύουσας της Δυτικής Μακεδονίας.

Ξεχάσατε ότι εκπροσωπείτε ένα λαό εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδων συμπολιτών μας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βροντοφώναξε πως Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Έχετε κάθε δικαίωμα να έχετε την προσωπική σας άποψη, η οποία αφορά μόνο εσάς. Σαν Δήμαρχος όμως, έπρεπε να γνωρίζετε ότι έχετε υποχρέωση να εκφράζετε την άποψη των πολλών και όχι την προσωπική σας. Κάποια στιγμή θα καταλάβετε πως ο λαός της Κοζάνης δεν δέχεται τις προσβολές.

Γιάννης Παγούνης
τ. Δήμαρχος

16 σχόλια στο άρθρο “Επιστολή του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Γ. Παγούνη στον Λ. Ιωαννίδη για το Μακεδονικό: «Έχετε υποχρέωση να εκφράζετε την άποψη των πολλών και όχι την προσωπική σας»

    1. Δεν έχει καμιά δουλειά με τον ῾῾μούτο῾῾! Τον ῾῾γυρνάει τα συκώτια῾῾ο ῾῾μούτος῾῾ για να γνωρίζεις.

  1. Κωσταντινιά Ντέμου "Μακεδόνισσα"

    - Edit

    Απαντήστε

    Τι περιμενατε Κ.Παγουνη απο τον πόντιο – δεν το γενικεύω κατ’ εξαιρεσιν – ; γιατί παίσατε από τα σύννεφα για το ο,τι ο Κ. Ιωαννίδης έχει αυτήν την ανθελληνική συμπεριφορά ; σας πληροφορώ ότι έχει αποδείξει επανειλημμένα ο,τι πολεμικός διώκτης όχι μόνο κατά των πολιτών της Κοζάνης και όχι μόνο υβριστής της Μακεδονίας αλλά και όλων των ελληνων απανταχού της γης .

    Με την παρουσία του ως Δήμαρχος βεβηλώνει και ασελγει κατά κόρον και κατά συρροήν τον ελληνα Μακεδόνα πολίτη . εις αντίθεσιν με τους πόντιους που πήραν μέρος υπέρ της ελευθερίας στους μακεδονικούς αγώνες αφήνοντας τις οικογένειές τους τις γυναίκες τους χήρες και τα παιδιά τους ορφανά και άφησαν τα κόκαλά τους στην Μακεδονία και δεν ξαναγύρισαν ποτέ πίσω στον πόντο ..

    1. Αν ο Σώρρας με τα τρισεκατομμύριά του ”λάδωνε” μερικούς γείτονές μας,τώρα δεν θα είχαμε πρόβλημα με το όνομα.Αλλά,άλλο Σώρρας κι άλλο Σώρρος!

  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Τι περιμένατε Κ. Παγούνη από τον πόντιο; – δεν το γενικεύω αποτελεί εξαίρεσιν – γιατί πέσατε από τα σύννεφα για το οτι ο Κ. Ιωαννίδης έχει αυτήν την ανθελληνική συμπεριφορά ; σας πληροφορώ με την σταση του ως προς το “Μακεδονικο ζητημα , έχει αποδείξει επανειλημμένα οτι είναι πολεμικός διώκτης και υβριστής της Μακεδονίας όχι μόνο κατά των πολιτών της Κοζάνης και όλων των ελλήνων απανταχού της γης .

    Αξιότιμε Κύριε Παγούνη Με την παρουσία του ως Δήμαρχος βεβηλώνει και ασελγεί κατά κόρον και κατά συρροήν τον ελληνα Μακεδόνα πολίτη . εις αντίθεσιν με τους προγόνους του πόντιους, ερχόμενοι από τον πόντο , που πήραν μέρος υπέρ της ελευθερίας στους μακεδονικούς αγώνες αφήνοντας τις οικογένειές τους τις γυναίκες τους χήρες και τα παιδιά τους ορφανά , άφησαν τα κόκαλά τους στην Μακεδονία και δεν ξαναγύρισαν ποτέ πίσω στον πόντο ..

    Επισης , να σας θυμίσω οτι στις δυο συγκεντρώσεις για το “Μακεδονικό ζήτημα” που έγιναν στην πλατεία της Κοζάνης με 7.500 χιλ. Κοζανίτες , με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής ποντίων , ο Κύριος Ιωαννίδης έλαμπε δια της απουσίας του, όπως και ο Κύριος Περιφερειάρχης μας , δέσμιοι και εξαρτημένοι από την κεντρική πολιτική σκασκέρα – εν ολίγοις, τα αγαπητά παιδιά της γιάφκας του Κ. Τσιπρανέλ.

    Να σας θυμίσω Κ. Παγούνη οτι όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας μίσθωσαν λεωφορεία για την μετάβαση των πόλεών τους στα εκάστοτε Μακεδονικά συλλαλητήρια της πρωτεύουσας της Μακεδονίας , εκτός από τον Κ. Ιωαννίδη και τον Κ. Καρυπίδη .

    Να σας θυμίσω, οτι όταν επισκέφτηκε ο Κ. Κοτζιάς την Κοζάνη -όσων αφορούσε την πώληση γης και ύδωρ στους Δάρδανους βάρβαρους Σκοπιανούς , τα πολυέξοδα των τραπεζωμάτων τα πλήρωσε ο φορολογουμενος Κοζανίτης -με ο,τι αυτό συνεπάγεται- στην οικονομική κρίση που βιώνουμε ..

    Να σας θυμίσω οτι όλες οι περιφέρειες ανά την Ελλάδα, είχαν βγάλει απόφαση και στήριζαν την Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου , εκτός από την δική μας περιφερεια , αναγκάζοντας στην δεύτερη σύσταση του περιφερειακού συμβουλίου, να παραιτηθούν για λόγους ευθιξίας αρκετοί συμπολίτες μας εκλεγμένοι στο δικό του ψηφοδέλτιο ..

    Δια στόματος του Κ. Περιφερειάρχη και αυτήκοη σε συνέντευξή του είπε: “έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κ. Κοτζιά ότι θα τα καταφέρει ” δηλ ,θα τα καταφέρει τελικά ,να πουλήσει την Μακεδονία. Δια καώς Κ. Παγούνη με ότι κόστος έχει αυτό επί προσωπικού, – δηλ. εις άγραν ψήφου- , οι τοπικοί θεσμοί, ξεπουλούν τα πάντα ήθος , ύφος , αξιοπρέπεια , γη και ιστορία προς ιδίων όφελος . Η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία τους, έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο οριο και προσδοκία .

    Στο επί τής ουσίας τής αναφορά σας για την στρατιωτική μπάντα , ο *αξιαγάπητος -κατά τα άλλα – νυν Δήμαρχος εάν έκαναν παρέλαση τα αδέσποτα για τα οποία διαθέτει τεράστια ποσά θα έδινε εντολή να παίξει η στρατιωτική μπάντα . συσσίτιο ,εμβόλια κτλ. για τα σκυλιά ..

    Να σου πω στα Κοζανίτικα που τους στέλνουν οι κοζνανίτες Δήμαρχο και Περιφερειάρχη; στουν *Αρβανίκου Μετάφραση: Αρβανίκος =πηγάδι

    Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας Κ. Παγούνη την καλημέρα μου

    1. Αν δεν το γενικεύετε,προς τι λοιπόν,ο χαρακτηρισμός ”πόντιος”;Αποτελεί μειωτικό χαρακτηρισμό η λέξη και την εξειδικεύετε μόνο για την περίπτωση του δημάρχου;Εγώ σας πληροφορώ πως αισθάνομαι υπερήφανος που οι προγόνοι μου ήταν ποντιακής. Οσο υπερήφανος αισθάνεται κι ένας Βλάχος,ένας Αρβανίτης κι ένας Σλαβομακεδόνας -την καταγωγή- Ελλην πολίτης.

  3. Οχι κυρία μου στουν αρβανίκου…όχι!
    Τα τουν αχριστέψουμι…δεν θα πίνιτι του νιρό για 10ετίες!

    Στουν ασβέστ´…κι να είνι κι ζιστός!

  4. Α ρα ῾῾Στινούρα῾῾δεν παλέβισι! Σι παραδέχουμι…π@@τσ@@λ@ς! Ρίξτα τα καρφιά μπάς κι ξυπνίσν τα ζά.
    Τα είπις κι μι την παυλίνα, πέ τα κι τώρα με τα α@@τα!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.