Η τοποθέτηση του ΚΚΕ για την φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη Κοζάνης



Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταγγείλει το άθλιο παζάρι σε βάρος των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών που γίνεται στην ΕΕ με την συμφωνία τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και την στήριξη της ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ και ΠΟΤΑΜΙ. Η παραπάνω πολιτικές δυνάμεις είναι και αυτές που έχουν συμφωνήσει άλλωστε στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, στην περισσότερη καταστολή, στις απελάσεις και την επίθεση στα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, στην μετατροπή της χώρας σε «αποθήκη» μεταναστών και προσφύγων.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στήριξαν και στηρίζουν της συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία και όλες τις αποφάσεις που έχουν εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες, είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όπως είναι και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και των άλλων καπιταλιστικών χωρών υποδοχής. Γι’ αυτό και δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Αντίθετα, έχουν κάθε λόγο να παλέψουν μαζί ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και τις διεθνείς συμμαχίες του, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτοί βομβάρδισαν τις χώρες των προσφύγων, αυτοί ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τον ξεριζωμό, για την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το μίσος που προκαλούν ανάμεσα στους λαούς, για την κατάρα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Η ΕΕ και τα κράτη – μέλη της παίζουν τα γεωπολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών. Κλείνουν τα λιμάνια σε πρόσφυγες και μετανάστες και τους αφήνουν να θαλασσοπνίγονται, ορθώνουν νέους πραγματικούς και ηλεκτρονικούς φράκτες. Τους απαγορεύουν να πάνε στις χώρες, που πραγματικά θέλουν να ζήσουν, βάζουν εμπόδια ακόμη και στην επανένωση των οικογενειών, αδιαφορούν για το δράμα των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών. Θέλουν να κρατήσουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι «ΝΑΤΟικότεροι των ΝΑΤΟικων», συμμετέχει στις στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, είναι “ισχυρό” μέλος, όπως περηφανεύεται, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, είναι έτοιμη να δεχτεί πυρηνικά όπλα στον Άραξο, να στήσει καινούριες βάσεις για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ. Στις παλιές και τις νέες ΝΑΤΟικές βάσεις και εγκαταστάσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας, ανεφοδιάζεται και εκπαιδεύεται η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που βομβαρδίζει τις χώρες των προσφύγων. Συνεργάζεται με το κράτος – σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, το Ισραήλ. Το προσφυγικό δράμα είναι και δικό της δημιούργημα.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ θεωρεί πως το στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, χωρίς υπαρκτές κτιριακές υποδομές, σύστημα ύδρευσης αποχέτευσης κλπ, δεν μπορεί να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες. Από αυτή την σκοπιά και μόνο, το ΚΚΕ, τάσσεται ενάντια στην του δημιουργία ως χώρου φιλοξενίας προσφύγων. Η τοποθέτηση αυτή του ΚΚΕ είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με αυτούς που χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Έλληνας άνεργος, ο νέος μαθητής και σπουδαστής, ο ανασφάλιστος εργάτης, ο κακοπληρωμένος υπάλληλος, ο καταχρεωμένος ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν εχθρό το μετανάστη βιοπαλαιστή, τον εργάτη με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Δεν τους κλέβει αυτός το ψωμί από το τραπέζι. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο που το κάνει, μαζί με τα κόμματα και τους πολιτικούς που το στηρίζουν.

Το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα:

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Να κλείσουν τώρα όλα τα Hotspots, μεταφορά όλων των προσφύγων σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, με προτεραιότητα στους ανηλίκους, έγκυες γυναίκες, ΑΜΕΑ, γενικά τις λεγόμενες «ευάλωτες» ομάδες.

Γρήγορη μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ . Όλες οι διαδικασίες κατάθεσης των αιτημάτων τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσον καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Καμία ανοχή στον εθνικισμό και το ρατσισμό. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Να επιταχυνθούν οι οικογενειακές επανενώσεις, χωρίς τα απάνθρωπα και απαράδεκτα μηνιαία όρια και πλαφόν και να μην εφαρμοστεί η συμφωνία που υπέγραψε με τη Γερμανία για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.