Μάχη τηλεοπτικών αστέρων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Του Μιχάλη Αγραφιώτη:

Δύο μάχιμοι ρεπόρτερ – δημοσιογράφοι και άριστοι γνώστες της επικοινωνίας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο νυν Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έχει εντρυφήσει στη «Μνημονιολογία» και ήταν ο μεγάλος μαχητής κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και ο Γιώργος Κασαπίδης, νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, άνθρωπος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, που με τη σειρά του έχει εντρυφήσει στον πρωτογενή τομέα. Ο μεν Θόδωρος Καρυπίδης, πήρε με καθυστέρηση 5 ετών τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε Γιώργος Κασαπίδης έλαβε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να πιστεύω πως και οι δύο έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι τα κόμματα δεν παίζουν κανέναν πλέον ρόλο στα της τοπικής αυτοδιοίκησης και στις επιλογές των πολιτών, ενώ αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση την εμπλοκή κομμάτων στα αυτοδιοικητικά.

Για το μεν Θόδωρο Καρυπίδη, οι πολίτες έχουν λάβει ήδη γνώση της πολιτικής του και μπορούν να κρίνουν μέχρι το Μάιο, αν έπραξε σωστά τα τελευταία χρόνια για την Περιφέρεια. Για τον Γιώργο Κασαπίδη, η αλήθεια είναι ότι δεν του δόθηκε ευκαιρία να γίνει Υπουργός για να κρίνουμε την αποφασιστικότητα του σε επίπεδο διοίκησης.

Η θητεία του Θόδωρου Καρυπίδη, σε επίπεδο συλλογικότητας που επιβάλλει η διοίκηση μιας Περιφέρειας, δείχνει ότι δεν υπήρξε και η καλύτερη συνοχή, ενώ αντιμετωπίζονται αρκετά προβλήματα και στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Στην περίπτωση του Γιώργου Κασαπίδη, μέχρι στιγμής παρατηρείται έντονος συγκεντρωτισμός, κάτι που οφείλεται ίσως στην ιδιότητα του Βουλευτή, που απαιτεί συγκεντρωτισμό.

Ως προς την προεκλογική περίοδο ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί να χτυπηθεί πολιτικά πολύ εύκολα λόγω των κακών επιλογών της κυβέρνησης που συμπλέει πολιτικά, ενώ ο Γιώργος Κασαπίδης μπορεί να χτυπηθεί στο γεγονός ότι δεν έχει δείξει ακόμη κάποιες προτάσεις ως προς θέματα εκτός του πρωτογενούς τομέα που είναι εξειδικευμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τηλεοπτικά debate των υποψηφίων θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, την ώρα που οι δύο πολιτικοί εκφράζουν δύο διαφορετικές σχολές. Η «καταγγελτική» σχολή του Καρυπίδη που ουσιαστικά έγινε γνωστός τηλεοπτικά μέσω των δελτίων ειδήσεων και των εκπομπών και από την άλλη η «δημιουργική» σχολή Κασαπίδη που επίσης τηλεοπτικά έγινε γνωστός μέσω της εκπομπής «Αναζητώντας την Δήμητρα».

Σε γενικές γραμμές, ανεξαρτήτων επιλογών των ψηφοφόρων, η προεκλογική περίοδος είναι άκρως ενδιαφέρουσα και αναμένουμε όλοι με μεγάλη αγωνία την μάχη των μαχών.

Του Μιχάλη Αγραφιώτη για το KOZANILIFE.GR

10 σχόλια στο άρθρο “Μάχη τηλεοπτικών αστέρων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Του Μιχάλη Αγραφιώτη

 1. ”..έλαβε τη στήριξη της ΝΔ..”!Τι λε,ρε παιδί μ’;Ηθελε διακαώς ο Γιωρίκας να κατέβει υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά δεν ήταν σίγουρος αν τον υποστηρίξει το κόμμα του!Βρε τι μαθαίνουμε!!Ενδιαφέρον θα είχε αν ξέραμε τι του είπε ο πνευματικός του,κε Αγραφιώτη!

  1. …Ενδιαφέρον θα είχε αν ξέραμε τι του είπε ο πνευματικός του,….

   Τιποτένιε ανώνυμε, πολύ φτηνή η ετικέτα σου, εκεί κατάντησες !……

   1. Αυτός ο ίδιος δεν ισχυρίστηκε πως δεν ψήφισε τα μέτρα,επι Σαμαρά,επειδή δεν του το επέτρεψε ο πνευματικός του,με αποτέλεσμα να τον διαγράψουν,ρε γκιούμι;Ε,γκιούμ’!

 2. Ποιος είναι αυτός ο κασαπιδης;;; Τον είχαμε και βουλευτή; Έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία…. τώρα θα τούς αφήσουμε να καταστρέψουν και την περιφέρεια;; Καρυπίδης και πάλι Καρυπίδης!!!!!
  Και για δήμαρχο Ιωαννίδη!
  Μην είστε βόδια!!

  1. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΟΔΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΨΙΧΟΙ.
   ΕΣΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ??????ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ??

 3. Μαυρογιαλουρύ της πολιτικής τον παίζεις καλά τον ρόλο σου εδώ και χρόνια συνέχισε με τους φόρους μας ζείς.

 4. Δεξιά και Αριστερά!!!

  - Edit

  Απαντήστε

  Αφήστε τις ταμπέλες και τα χρώματα στην άκρη .. σκεφτείτε ποιος έχει την διάθεση να βοηθήσει την περιοχή και τους ανθρώπους της.. και οι δύο κύριοι έχουν παρελθόν το οποίο δύναται να κριθεί.. τι ενέργειες πραγματοποίησε ο καθένας τους για τον τόπο του???

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.