Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΕ και για την τροφοδοσία με νερό της ΠενταβρύσουΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον κ. Δήμαρχο Εορδαίας και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕ

Θέμα «Η κατάσταση της ΔΕΥΑΕ».

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας ( ΔΕΥΑΕ) με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που τους ταλανίζουν. Προβλήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τις ελλείψεις στον τομέα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στον χώρο εργασίας αλλα και των κατοίκων της περιοχής όσο και με τις λειψές παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής.

Οι αιτίες των προβλημάτων είναι διαχρονικές, τα προβλήματα έχουν διαχρονικό χαρακτήρα εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και από την σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν σας αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων που στον πρώην Δήμο Πτολεμαΐδας ήταν 96 εργαζόμενοι ( λιγότεροι από όσους πραγματικά απαιτούνταν) ενώ σήμερα έχουν απομείνει 53 ενώ έχουν προστεθεί και 25 χωριά από τους πρώην Δήμους Βερμίου, Αγίας Παρασκευής και Μουρικίου. Προβλήματα παρατηρούνται και στον στόλο ο οποίος είναι «γερασμένος» (τσάπες, 4Χ4 κλπ). Ο αποφρακτήρας δεν λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό με αποτέλεσμα οι απαραίτητες εργασίες να υλοποιούνται από ιδιώτη έναντι του ποσού των 100 ευρώ την ώρα ενώ η επισκευή, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι θα κοστίσει 3500 ευρώ.

Η γεννήτρια του Βιολογικού Καθαρισμού δεν λειτουργεί και σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος τα λύματα θα διοχετεύονται ανεπεξέργαστα στην λίμνη Βεγορίτιδα όπου ήδη υπάρχει πρόβλημα.

Μοναδική λύση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ερωτώνται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕ:

Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα και οι κάτοικοι της Πτολεμαϊδας να απολαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης σαν κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για να τοποθετηθεί το σώμα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον κ. Δήμαρχο Εορδαίας και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕ

Θέμα «Η τροφοδοσία με νερό της Πενταβρύσου».

Με εμφιαλωμένα νερά ξεδιψούν τα Σαββατοκύριακα οι κάτοικοι του οικισμού της Πενταβρύσου, γιατί το νερό που έρχεται από την Πτολεμαΐδα, και καλύπτει και τις ανάγκες των κατοίκων του Περδίκκα, δεν επαρκεί λόγω αυξημένης κατανάλωσης με αποτέλεσμα να πέφτει η πίεση, και να μην υδροδοτείται ο οικισμός,. Το πρόβλημα της μειωμένης παροχής νερού, παρατηρείται κατά τους δύο τελευταίους μήνες, όταν υπέστη βλάβη η αντλία της γεώτρησης της Πενταβρύσου. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση αυτή και προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Ερωτώνται ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΕ:

Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα.

Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για να τοποθετηθεί το σώμα.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.