Υπόμνημα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης στο Υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της επιστροφής των δώρων στους συνταξιούχουςΥπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας

1.Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Έφη Αχτσιόγλου
2.Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστ. Πετρόπουλο
Κυρία Υπουργέ,
Κύριε υφυπουργέ,

Δε φτάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν να αντιμετωπίσουν , τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων , τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία , ορισμένα ΜΜΕ , μέρος του Τύπου που με την αφορμή μιας ακόμα θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από τη δυστυχία μας .

Ονόμασαν την απόφαση ιστορική , εμφάνισαν το συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα , και καλούν δυόμιση εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά τη στιγμή που πολύ καλά γνώριζαν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν , ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) τον Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει .

Το ΔΣ του σωματείου μας διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις, τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας δεν τα χρωστάμε σε κανέναν τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και να καταργηθεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), που έρχεται να μας ισοπεδώσει. Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί .

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.

Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη , όπως με την επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις , δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.