Δασκάλα στο Τρανόβαλτο Κοζάνης άφησε τους μαθητές για το πολιτικό γραφείο της Π. Δριτσέλη στα Τρίκαλα – Τι αναφέρει η βουλευτής

Όλοι στην Κοζάνη αναμένουν την απάντηση από την βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Δριτσέλη που πήρε με απόσπαση στο πολιτικό γραφείο της δασκάλα από το 6θέσιο δημοτικό σχολείο Τρανόβαλτου Κοζάνης.

Από την περασμένη Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, μεγάλη αναστάτωση, απογοήτευση και προβληματισμός για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως των παιδιών στην μάθηση, επικρατεί στο απομακρυσμένο, σχεδόν ξεχασμένο, ακριτικό, ορεινό χωριό Τρανόβαλτος, του Νομού Κοζάνης, το οποίο απέχει 42 χιλιόμετρα από την Κοζάνη και βρίσκεται σε μια προέκταση της οροσειράς των Καμβουνίων ορέων.

«Εν μία νυκτί», όπως ακριβώς καταγγέλθηκε στο trikalanews.gr διαταράχτηκε από την βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, η ομαλή λειτουργία του 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης, με την απομάκρυνση της εκπαιδευτικού της Δευτέρας Τάξης από το σχολείο και την τοποθέτηση της εκπαιδευτικού, στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου, φοιτούν παιδιά τόσο από το χωριό Τρανόβαλτος όσο και από τα γύρω χωριά Μικρόβαλτος, Λαζαράδες και Ελάτη.

«Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικά ορθό. Απομακρύνουμε κάποιον από την τάξη, αφού πρώτα φροντίσουμε για την αντικατάστασή του και μάλιστα όταν η τάξη αυτή έχει μέσα ένα παιδάκι με αυτισμό, ένα με δυσπραξία και ένα άλλο με ελλειμματική προσοχή. Κι όμως, η κυρία Δριτσέλη, βουλευτής Τρικάλων, όλα αυτά τα διέγραψε και έκρινε ότι η παρουσία της εκπαιδευτικού στο πολιτικό της γραφείο, είναι πολύ πιο απαραίτητη» αναφέρει μεταξύ άλλων η επώνυμη καταγγελία που λάβαμε και δεν παραλείπει να κάνει λόγο για την «ευαισθησία των πολιτικών ηγετών στα θέματα Παιδείας».

Το τμήμα της Δευτέρας Τάξης που έμεινε ξαφνικά χωρίς δασκάλα – αφού την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έγινε η απόσπαση και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η δασκάλα έφυγε από το σχολείο – έχει 7 μαθητές. Από τις 18 Οκτωβρίου, τα μαθήματα στην συγκεκριμένη τάξη, προσπαθούν να καλύψουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι αναγκάζονται να μοιράζουν τον πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο, ανάμεσα στις τάξεις τους και την Δευτέρα Τάξη.

Η καταγγελία που λάβαμε, δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε την εκπαιδευτικό, αναφέροντας: «Ούτε η εκπαιδευτικός είναι άμοιρη ευθυνών. Την μια μέρα βγήκε η απόσπαση, την ίδια μέρα είπε ότι πρέπει να φύγει».

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του trikalanews.gr η κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, έχει ήδη ενημερωθεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με e-mail από την διεύθυνση του σχολείου, για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου με την αιφνίδια απομάκρυνση της εκπαιδευτικού, καθώς και για την δυσαρέσκεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όμως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, η βουλευτής δεν είχε στείλει καμία απάντηση.

Πληροφορίες μας επίσης, αναφέρουν, ότι το πρωί της Τρίτης 23 Οκτωβρίου, το θέμα της κάλυψης της κενής θέσης της εκπαιδευτικού, θα συζητηθεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις καταγγελίες ότι πήρε με απόσπαση εκπαιδευτικό στο πολιτικό γραφείο της και άφησε χωρίς δασκάλα τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης.

«Στη συνέχεια επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων περί διατάραξης της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα. Το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο, όχι μόνο σε δασκάλους, αλλά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων», ανέφερε η Παναγιώτα Δριτσέλη.

Παράλληλα υποστήριξε ότι προκύπτει και από το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κοζάνης ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ουδέποτε διαταράχθηκε. «Τα κίνητρα όσων βρίσκονται στην αφετηρία αυτών των δημοσιευμάτων δεν είναι εκπαιδευτικά, ούτε ανιδιοτελή και θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για την απόσταση που αποτυπώνεται ανάμεσα στους ισχυρισμούς των δημοσιευμάτων και στα πραγματικά δεδομένα, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κοζάνης», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Κλείνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως γονέας, δεν θα συναινούσα ποτέ στην υπολειτουργία ενός σχολείου, ιδιαίτερα δε, εφόσον πρόκειται για ένα σχολείο της επαρχίας. Ως εκπαιδευτικός και ως γονέας θεωρώ, επίσης, απαράδεκτη τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο βωμό μικροσκοπιμοτήτων».

«Ως προς τα περί ηθικής, την ηθική μου έχω επιλέξει να μην την διαπραγματεύομαι στην βάση εμπαθειών και αναληθών γεγονότων. Η πορεία μου στο δημόσιο βίο και η στάση ζωής μου είναι η καλύτερη απάντηση», υπογράμμισε η Παναγιώτα Δριτσέλη.

Πηγή: trikalanews.gr, skai.gr

10 σχόλια στο άρθρο “Δασκάλα στο Τρανόβαλτο Κοζάνης άφησε τους μαθητές για το πολιτικό γραφείο της Π. Δριτσέλη στα Τρίκαλα – Τι αναφέρει η βουλευτής

 1. Μη μιλάτε τσοπαναρέοι……………………. Αν μπορούσατε θα κάνατε και εσείς το ίδιο………………………
  Και κομμένες οι αηδίες για διδακτικό κενό. Την τάξη την έχει αναλάβει η διευθύντρια η οποία δεν έχει ωρολόγιο πρόγραμμα.

  Ζηλιάρηδες Τσοπάνιδες. Όσα δεν πιάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια……………………………….

   1. Οι διευθυντές στα σχολεία έχουν υποχρέωση να διδάσκουν και στις τάξεις συγκεκριμένες ώρες. Ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι ότι παίρνουν θέση άνθρωποι που δεν γνωρίζουν με αποτέλεσμα να ισοπεδώνουν και να διαστρεβλώνουν τα πάντα. Το σχολείο έχει επάρκεια σε διδακτικό προσωπικό…ρωτήστε πόσα παιδιά έχει και πόσους δασκάλους!!! Πήρε μεγάλη διάσταση το θέμα και ο καθένας λέει ό,τι θέλει!

 2. Οι διευθυντές στα σχολεία έχουν υποχρέωση να διδάσκουν και στις τάξεις συγκεκριμένες ώρες. Ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι ότι παίρνουν θέση άνθρωποι που δεν γνωρίζουν με αποτέλεσμα να ισοπεδώνουν και να διαστρεβλώνουν τα πάντα. Το σχολείο έχει επάρκεια σε διδακτικό προσωπικό…ρωτήστε πόσα παιδιά έχει και πόσους δασκάλους!!! Πήρε μεγάλη διάσταση το θέμα και ο καθένας λέει ό,τι θέλει!

 3. ΓΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ Η ΔΑΣΚΑΛΑ… ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

 4. ΜΕΓΆΛΗ @@@@@ Η ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΟΛΆΔΑ ΤΗς ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.