Ντροπή τους – Γράφει ο Χ. Κάτανας με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης

Η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης, η προχειρότητα και η ανύπαρκτη βούληση των εκπροσώπων της, να δίνουν λύση στα προβλήματα του κόσμου, επιβεβαιώνεται καθημερινά και σε κάθε φάση της ζωής των Ελλήνων. Πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απόφαση να καταργήσουν τη Β’ Τάξη του Καλλιτεχνικού Γυμνάσιου Κοζάνης και να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του, συγχωνεύοντας την Α’ τάξη, ένα μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας τους.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Παιδείας έχει πρόβλημα για να τα εξασφαλίσει τα κονδύλια που χρειάζονται για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, αδιαφορεί για την εξέλιξή του και βρίσκει την «εύκολη» λύση μεταφέροντας το πρόβλημα στις πλάτες των μαθητών και των οικογενειών τους, ζητώντας να βρουν άλλο σχολείο για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Τόσο πρόχειρα, τόσο προκλητικά αλλά και τόσο αδιάφορα για τη μεγάλη ταλαιπωρία που δημιουργεί. Ίσως επειδή τα δικά μας παιδιά αντιμετωπίζονται με την ίδια αδιαφορία που συνολικά αντιμετωπίζει την περιοχή μας, η κυβέρνηση Τσίπρα. Ντροπή τους.

Να αλλάξει η απόφαση όσο είναι καιρός, να βρεθούν χρήματα για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει πλήρως το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης και η «γενναιοδωρίες» της κυβέρνησης να μην εξαντλούνται μόνο όταν πρόκειται για «μυστικά κονδύλια». Η περιοχή μας υποβαθμίζεται καθημερινά, οι αντοχές έχουν τελειώσει.

2 σχόλια στο άρθρο “Ντροπή τους – Γράφει ο Χ. Κάτανας με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.