Κοζάνη: Παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Δυτικής ΜακεδονίαςΣυναδέλφισσα – συνάδελφε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε προσκαλούμε να παρευρεθείς στην παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης που θα γίνει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 & Ώρα 17.00΄ στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. και θα δοθεί Συνέντευξη τύπου.

Ι Δ Ρ Υ Τ Ι Κ Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Eμείς οι πυροσβέστες στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, που βιώνουμε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε πλέον αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Παράλληλα, ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι ως εργαζόμενοι με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., η οποία:

• Συνεχίζει και επεκτείνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μειώνει συνεχώς το μισθό και το εισόδημά μας. Είτε με την αύξηση των κρατήσεων για τις ασφαλιστικές εισφορές, είτε με τη φορολογία.

• Αρνείται να αναγνωρίσει το επάγγελμά μας ως Βαρύ –Ανθυγιεινό & Επικίνδυνο και δεν θεσμοθετεί το σχετικό Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια στα συμβάντα, δεν αναγνωρίζει την αμοιβή των υπερωριών στο μόνιμο προσωπικό και μας εξαιρεί από τη χορήγηση του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών.

• Διατηρεί και διευρύνει τους περιορισμούς και τους διαχωρισμούς που υπάρχουν στη νομοθεσία για τους ένστολους υπαλλήλους, σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα σε θέματα ωραρίου, αποζημιώσεων , γονικών αδειών κ.λ.π.

• Μπορεί να μονιμοποίησε έναν αριθμό πενταετών συναδέλφων μετά από τον επίμονο αγώνα των εργαζομένων, όμως ακόμα δεν έχει εφαρμόσει τη μισθολογική τους εξίσωση με το μόνιμο προσωπικό. Δεν έχει κατοχυρώσει την οργανική τους θέση, στον τόπο που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα με τη σύσταση νέου Κανονισμού Μεταθέσεων που έχει εξαγγελθεί, ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέο και μεγάλο ξεσπίτωμα πυροσβεστών με μεταθέσεις και μετακινήσεις, νέες οικονομικές επιβαρύνσεις, δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού.

• Διατηρεί και διευρύνει την εργασιακή ανασφάλεια των υπολοίπων πενταετών και ιδιαίτερα των εποχικών συναδέλφων παρ ότι οι πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές που επέφεραν το θάνατο 99 συμπολιτών μας, κατέστρεψαν σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δάσους σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατέδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις που έχει το Πυροσβεστικό Σώμα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας γενικότερα σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα, που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Η ύπαρξη και διατήρηση όλων αυτών των αρνητικών παραγόντων, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη των προληπτικών μέτρων, των αντιπυρικών έργων και υποδομών, την διατήρηση των αντιδασικών νόμων, ευνοούν την πλήρη υποβάθμιση και αποσάθρωση του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας. Ταυτόχρονα όμως καθιστά μάταιο τον αγώνα των πυροσβεστών που δίνουν την μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικές θυσίες, για να σώσουν τα δασικά οικοσυστήματα, τις λαϊκές περιουσίες και τις ανθρώπινες ζωές.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιδασικών πολιτικών των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που μείωσαν σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουν να πετσοκόβουν την κρατική χρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος, της δασικής υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας. Η κύρια και βασική αιτία για τις εκατοντάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές του ανυπεράσπιστου λαού μας και τις μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και στο δασικό πλούτο της χώρας, είναι η υποχρηματοδότηση που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις στις υπηρεσίες του δικτύου πυροπροστασίας της χώρας, για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι αντιλαϊκές πολιτικές και η υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας μας, ευθύνονται και για τους περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους των συναδέλφων μας, κατά τη συμμετοχή τους στα επιχειρησιακά συμβάντα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, είναι η συσπείρωση πυροσβεστών που αναδεικνύει την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά και αναπαράγει τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία μας. Προσπαθεί να οργανώσει τους συναδέλφους σε αγωνιστικό προσανατολισμό για τη διεκδίκηση των προβλημάτων στο πλάι του λαού μας, γιατί δεν τρέφει αυταπάτες ότι αυτές οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις θέλουν να δώσουν από μόνες τους ουσιαστική λύση στα προβλήματα που μας πλήττουν. Είναι η παράταξη που με τους αγώνες και τις παρεμβάσεις της έφερε απτά αποτελέσματα για το σύνολο των εργαζομένων στο Π.Σ. και δίνει έναν διαρκή αγώνα για υπεύθυνη ενημέρωση με όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα.

Η Ε.Α.Κ.Π. έχει καταθέσει εδώ και χρόνια τις θέσεις και τις προτάσεις της προς όλες τις κυβερνήσεις και τις φυσικές ηγεσίες για την εδραίωση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πυροπροστασίας, μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό, που θα συμπεριλαμβάνει την πρόληψη και γενικότερα την διαχείριση με ευθύνη του κράτους των δασικών οικοσυστημάτων, την προκαταστολή και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
Καταθέτει συνεχώς προτάσεις προς το προεδρείο της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και στα πρωτοβάθμια σωματεία:
Για συνεχή αγώνα που θα εντείνεται κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που κορυφώνονται τα προβλήματα μας και αναδεικνύονται πιο έντονα οι μεγάλες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση της υπηρεσίας και της πυρασφάλειας, καθώς και την ικανοποίηση του συνόλου των χρόνιων αιτημάτων μας.
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό, γιατί η αναβάθμιση της πυροπροστασίας και η αντιπυρική θωράκιση της χώρας αφορά όλους και πρέπει να διεκδικηθεί από το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Για να μην ξαναζήσουμε άλλους θανάτους συνανθρώπων, συναδέλφων, καταστροφές λαϊκών περιουσιών και δασικού πλούτου,

Να αντισταθούμε απέναντι στις πολιτικές που καταργούν τα δικαιώματά μας και δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών και μονοπωλιακών ομίλων και των κάθε λογής επενδυτών.
Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών και οι άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, λένε όχι στις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. και αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε λύση στα προβλήματα. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πλειοψηφίες των πρωτοβάθμιων σωματείων των μονίμων, 5ετών και συμβασιούχων σε πανελλαδικό επίπεδο και στην περιφέρειά μας, αφού δεν κινητοποιούνται για να αναδείξουμε ούτε τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.

Η κατάσταση και στη Δυτική Μακεδονία όμως είναι ιδιαίτερα οξυμένη: Πυρ/κά Κλιμάκια απειλούνται με κλείσιμο. Υπάρχει έντονο κτηριακό πρόβλημα όπως π.χ. της Π.Υ. Καστοριάς. Οι δασικοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι. Μεγάλος αριθμός απαρχαιωμένων οχημάτων. Κρουνοί & υδατοδεξαμενές χρειάζονται επέκταση, βελτίωση & αναβάθμιση. Στην περιοχή των Πρεσπών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με μεγάλες δασικές εκτάσεις, με δυσκολία άμεσης πρόσβασης και κοντά στα σύνορα δεν λειτουργεί Πυρ/κό Κλιμάκιο.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι αναγκαιότητα πλέον και στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, να δημιουργηθεί μια ισχυρή αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ώστε :

Ενωμένοι μόνιμοι, πενταετείς & εποχικοί συνάδελφοι στην βάση των προβλημάτων μας να μαζικοποιήσουμε το σωματείο της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Μακεδονίας και να το στρέψουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που παζαρεύουν και ξεπουλάνε τα δικαιώματα μας και να συμβάλλουμε στην ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών για τα δικαιώματα των πυροσβεστών και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε κάθε συνάδελφο που αγωνιά για τη συνεχή υποβάθμιση της υπηρεσίας και την επιδείνωση των συνθηκών στην εργασία μας. Κάθε συνάδελφο που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτά που δικαιούμαστε, κόντρα στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Για την Ε.Α.Κ.Π. της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Μακεδονίας
Βασιλειάδης Αλέξανδρος – Δεληπάλλας Χρήστος – Λουδοβιώτης Αντώνης – Παπαδόπουλος Παύλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.