Το ΚΚΕ για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην ευρύτερη περιοχή Πρεσπών της Π.Ε. Φλώρινας

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην ευρύτερη περιοχή Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας».

Αίτημα των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αλλά και των πυροσβεστών του Νομού Φλώρινας είναι η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού, στελεχωμένου και εξοπλισμένου με όλα τα απαραίτητα μέσα, στην ευρύτερη περιοχή Πρεσπών.

Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλοι ορεινοί όγκοι και πλούσια δασική βλάστηση και οι κίνδυνοι δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο, είναι μεγάλοι. Επιπλέον η περιοχή, λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους είναι σχετικά απομονωμένη και η πρόσβαση από τη Φλώρινα δύσκολη. Αποτελεί σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Στο παρελθόν είχαν συμβεί πυρκαγιές στα σύνορα ανάμεσα στις τρεις χώρες και ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000. Ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της περιοχής για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή των Πρεσπών.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.