Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου στον Δήμο Εορδαίας και συνάντηση με το Δήμαρχο Σάββα Ζαμανίδη

Το Δημαρχείο Εορδαίας επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19-10-2018 το απόγευμα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Μίμη Δημητριάδη και Ιωάννη Θεοφύλακτο και από τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Κώστα Πασσαλίδη , στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή .

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού με το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη βρέθηκαν τα μείζονος σημασίας προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο τόπος με κυρίαρχο αυτό της ανεργίας , που μαστίζει όλη τη Δυτική Μακεδονία.

«Εκτός από το υψηλό ποσοστό της ανεργίας το οποίο μειώσαμε , πρέπει να σκύψουμε και στα ειδικά θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ένας διάλογος που σίγουρα αποτελεί παραγωγική δύναμη. Πρέπει να υπάρχει σωστή στόχευση και επιλογή παρεμβάσεων , που θα γίνουν στην περιοχή» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος .

Από την πλευρά του ο κ. Ζαμανίδης αφού ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του , αναφέρθηκε και στα άλλα σημαντικά θέματα της Εορδαίας τονίζοντας τα εξής: «Η Πτολεμαϊδα που κάποτε ήταν η Εργατούπολη της Ελλάδος , έφτασε να είναι σήμερα η Πόλη της ανεργίας , όπως και όλη η Δυτική Μακεδονία. Η εξάρτηση της οικονομίας της περιοχής από την εξόρυξη του εγχωρίου προϊόντος, του λιγνίτη , δημιουργεί τελευταία αρνητικές συνθήκες τόσο λόγο της αποεπένδυσης, όσο και λόγο του κλεισίματος Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με συνέπειες στην απασχόληση αλλά και στη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Η συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς έως την έναρξη λειτουργίας της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , είναι «αδιαπραγμάτευτη». Η Απαλλοτρίωση από τη ΔΕΗ 200.000 στρεμμάτων περίπου συρρίκνωσε τον Πρωτογενή Τομέα . Η αποκατάσταση και απόδοση των εδαφών είναι μονόδρομος , για την ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα. Η ανάπτυξη των Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με αιχμή του δόρατος τη Βιομηχανική Κληρονομιά της περιοχής , θα συμβάλλει σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας προσέφερε στον κ. Υφυπουργό ένα αντίγραφο του Μνημείου «Μνήμες Λιγνίτη» , για να του θυμίζει την επίσκεψή του στην ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.