Ταξιδιάρα ψυχή – Γράφει η Ελένη Δεληβοριά



Της Ελένης Δεληβοριά:

Το πόδι κολλημένο στο γκάζι και ο δείκτης αρχίζει να κατεβαίνει στο δεύτερο μισό του ταχύμετρου. Οι κοιλιακοί σφίγγουν. Παλάμες και τιμόνι γίνονται ένα. Οι κόρες διαστέλλονται και οι παλμοί σου θυμίζουν πως υπάρχεις. Τα μάτια κάνουν αμέτρητα φωτογραφικά «κλικ» και η μουσική από το ράδιο του αυτοκινήτου ντύνει με κινηματογραφική ατμόσφαιρα το τοπίο. Αναμνήσεις, όνειρα, φαντάσματα από το παρελθόν, θέλω που έγιναν σε έναν βωμό θυσία, λόγια που μασήθηκαν σαν μπαγιάτικη τροφή, πετάγονται μπροστά σου στο δρόμο κάθε τόσο και σου θυμίζουν πως δεν έχεις χρόνο να πατήσεις φρένο, μόνο να κάνεις ελιγμούς κι αν γλιτώσεις, γλίτωσες!

Κάποτε ο δρόμος αδειάζει και σου δείχνει τη μοναξιά σου. Οι γραμμές του δρόμου πότε γίνονται πλήκτρα που παίζουν μουσική και πότε μαστίγια που σε πονούν. Εσύ τρέχεις ακόμη. Κάποιες φορές σου αρέσει που δεν έχεις περιθώριο να βαρεθείς, υπάρχουν όμως και στιγμές που σου έρχεται να παρατήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου με τα κλειδιά στη μηχανή και να το σκάσεις κάνοντας ωτοστόπ!

Πού πηγαίνεις τώρα; Οι πινακίδες θολές, σε κουράζουν. Είναι που πρέπει να φτάσεις και κάπου βλέπεις… Περνάς από σταυροδρόμια. Τώρα; Ποιον δρόμο ακολουθείς; Ξέρεις καλά πως κάποιοι δρόμοι στενεύουν απότομα, κάποιοι οδηγούν σε αδιέξοδο, κάποιοι γεμάτοι φώτα σε ζαλίζουν και χάνεσαι! Συγκεντρώσου! Κοίτα μπροστά! Πάτα γκάζι! Όχι τόσο πολύ!

Θα σκοτωθείς! Πάτα φρένο! Όχι τόσο πολύ θα αργήσεις!

Η πόλη που ψάχνεις δεν φαίνεται πουθενά! Μάλλον πήρες λάθος δρόμο. Ποιος ξέρει; Ο προορισμός σου αργεί πολύ τελικά! Λοιπόν… Κάνε μου τη χάρη και πέτα το χάρτη.

Προλαβαίνεις! Το τέρμα θα είναι πάντα εκεί. Εσύ πού θα ‘σαι;


Η Ελένη Δεληβοριά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτη του προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή, με κατεύθυνση τη Συγγραφή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα από το 2000. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο fractalart.gr, τοβιβλίο.net, 121 Λέξεις, lifo.gr, λεξητανίλ, καθώς επίσης και σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.