Κατσαρίδες: Η βιολογία τους, τρόποι καταπολέμησης και οι ασθένειες που προκαλούν – Της Τεχνολόγου – Γεωπόνου Μάρθας Καπλάνογλου



Οι κατσαρίδες αποτελούν ένα κοινό, επίμονο πρόβλημα σε πολλά σπίτια. Έχουν αποκρουστική όψη, είναι βρώμικες και προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές.

Οι κατσαρίδες μπορεί επίσης να μεταφέρουν επικίνδυνα μικρόβια, όπως η σαλμονέλα, και είναι η κύρια πηγή αλλεργιών και άσθματος.

Κατά κανόνα τα είδη ζουν στο έδαφος στα οργανικά κατάλοιπα, υπάρχουν όμως και είδη στο φύλλωμα χαμηλών φυτών και ακόμα δενδρόβια είδη, τα οποία βοηθούν στην επικονίαση ανθών.

Αναφέρονται και είδη, που ζουν κατά μέρος στο νερό, εξίσου είδη τα οποία αντέχουν τις συνθήκες στις ερημιές.

Τα είδη, τα οποία συναντούμε στις οικοδομές, κατά την ημέρα κρύβονται πίσω από εικόνες ή μεταξύ επίπλων και τοίχων, σε ρωγμές μεταξύ πυρότουβλων, κάτω από παλιές ταπετσαρίες, στις σωλήνες αποχέτευσης κ.λ..

Η γεωγραφική τους εξάπλωση είναι παγκόσμια με εξαίρεση τις περιοχές των πόλων και των υψομέτρων πάνω από τα 2.000 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί :
Βιολογία
Τροφή των κατσαρίδων
Ποιες ασθένειες προκαλούν
Αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους
Ωφέλιμες ιδιότητες των κατσαρίδων
Βιολογική και χημική καταπολέμηση
Χώροι που συχνάζουν

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.