Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στη δράση Περιβάλλον και ΠολιτισμόςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός, την οποία διοργανώνει, από το 2008, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Η φετινή δράση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων», ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης και του δεσμού τους με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει με το θέμα «Η συμβολή του αέρα στην κεραμική». Στόχος της είναι να καταδείξει τη συμβολή του αέρα στο ψήσιμο και το τελικό αποτέλεσμα στην επιφάνεια των πήλινων αγγείων των προϊστορικών και ιστορικών χρόνων, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να πλάσουν και οι ίδιοι πήλινα αγγεία.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού και με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Διοργανώνεται:

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο Βελβεντού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, πειραματική κατασκευή και ψήσιμο πήλινων τροχήλατων και χειροποίητων αγγείων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Η κατασκευή τροχήλατων αγγείων θα γίνει από τον κεραμοπλάστη Β. Βαρδακτσή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αιανής, το Δημοτικό Σχολείο Χαρισίου Μεγδάνη, το 8ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2018, θα είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.