Ενημέρωση για τη δυνατότητα φοίτησης στο Μουσικό Σχολείο ΣιάτισταςΑγαπητοί γονείς των μαθητών και μαθητριών της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και της Α΄ , Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επικοινωνούμε μαζί σας αφενός μεν για να σας εκφράσουμε τις ευχές μας για και υγεία και καλή πρόοδο των παιδιών σας και αφετέρου για να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα της φοίτησής τους στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας είναι ένας τύπος Γενικού Γυμνασίου και Λυκείου με όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, τις Ομάδες προσανατολισμού, τα μαθήματα επιλογής και ξένων γλωσσών, το οποίο όμως εμπλουτίζεται με μαθήματα μουσικής παιδείας (μαθήματα ατομικών οργάνων, μαθήματα θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής).

Λειτουργεί με ολιγομελή τμήματα τόσο στα μαθήματα γενικής παιδείας όσο και στα μαθήματα προσανατολισμού και απευθύνεται σε μαθητές που αγαπούν τη μουσική, δεν θέλουν όμως να υστερήσουν στις γνώσεις τους στη γενική παιδεία. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα μίγμα γνώσης και τέχνης, που προσφέρει τα μέγιστα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του εφήβου.

Κάθε χρόνο υλοποιούνται πολυάριθμα πολιτιστικά προγράμματα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών, προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής, προγράμματα αγωγής υγείας, και μουσικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος στα ποικίλα μουσικά σύνολα που λειτουργούν στο σχολείο ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διάθεση συμμετοχής σε αυτά. Η μεταφορά των μαθητών γίνεται δωρεάν καθώς τη δαπάνη αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και επίσης υπάρχει κάθε μεσημέρι δωρεάν σίτιση των μαθητών. Οι μαθητές που αποφοιτούν με βαθμό Άριστα από την Γ΄ Λυκείου λαμβάνουν χρηματικό βραβείο από το Ίδρυμα Δημητρίου & Θεολογίας Τσιστοπούλου .

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη φοίτηση είναι η συμμετοχή στην κατατακτήρια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Για τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9.00 πμ στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Για να λάβει κάποιος μαθητής μέρος πρέπει ο κηδεμόνας του να καταθέσει αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με όποιο τρόπο μπορεί (με αυτοπρόσωπη παρουσία, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με fax). Η προθεσμία για την κατάθεση της αίτησης είναι μέχρι την παραμονή της ημέρας της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλέφωνο και fax: 24650 23461, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και με email: mail@gym-mous-siatist.koz.sch.gr.

Με εκτίμηση
Ο Δ/ντής
Κουτσογιώτας Χρήστος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.