Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού: Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς του Βιολογικού Σταθμού στο Βελβεντό;Στις 13 Σεπτεμβρίου 2018 πήρε το μισό Βελβεντό τους νέους λογαριασμούς για τον βιολογικό σταθμό 2018. Είναι ο πρώτος λογαριασμός που έρχεται με την υποτιθέμενη έναρξη λειτουργίας του βιολογικού σταθμού. Μια φωτοτυπία είναι ενδεικτική. Σχετική η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού που αναρτήθηκε στη διαυγεια με ΑΔΑ: ΩΗΖ3Ω11-21Λ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:
Ο λογαριασμός λήγει στις 31 Αυγούστου, δηλαδή 13 μέρες νωρίτερα από την μέρα που τον πήραμε. Το χρέος είναι ήδη ληξιπρόθεσμο και προφανώς βαρύνεται με προσαυξήσεις.
Το ποσό είναι για όλους 40 ευρώ. Για όλους αδιακρίτως.
Έχεις εξαμελή οικογένεια και προφανώς ξοδεύεις νερό, πληρώνεις 40 ευρώ.
Είστε δυο ηλικιωμένοι στο σπίτι πάλι 40 ευρώ.
Είσαι ομογενής ή ετεροδημότης και έχεις το σπίτι κλειστό όλο το χρόνο αλλά το ανοίγεις 10 μέρες κάθε καλοκαίρι πάλι 40 ευρώ.
Είσαι κατάστημα που αναγκαστικά ξοδεύεις νερό 40 ευρώ.
Είσαι συνδεδεμένος με τον υπόνομο 40 ευρώ.
Δεν είσαι συνδεδεμένος με τον υπόνομο πάλι 40 ευρώ.
Έχεις αγροτική αποθήκη στα χωράφια όπου δεν έχεις καμιά σχέση με βιολογικό καθαρισμό, πάλι 40 ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, όπου στη δεξαμενή καθίζησης η επιφάνεια έπρεπε να υπερχειλίζει από καθαρό νερό μετά την επεξεργασία. Αντί για αυτό βλέπουμε καθαρά ότι η κυλινδρική δεξαμενή καθίζησης είναι γεμάτη πεθαμένη λυματολάσπη η οποία προφανώς έχει παραμείνει για καιρό μέσα στη δεξαμενή με συνέπεια να φυτρώσουν τσουκνίδες και ντοματιές. Ο Βιολογικός Σταθμός για ένα διάστημα δεν δούλευε. Είναι προφανές.
Στην τρίτη φωτογραφία το άνευ πινακίδων φορτηγό προσεγγίζει την δεξαμενή καθίζησης και στην τέταρτη φωτογραφία φαίνεται πως με τη βοήθεια μικρού κουβά σε βραχίονα μεταφέρεται η πεθαμένη λυματολάσπη στην ορθογώνια δεξαμενή αποστράγγισης της πέμπτης φωτογραφίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Πόσον καιρό δεν δούλευε ο Βιολογικός Σταθμός; Ποιος θα μας το πει;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι 40 ευρώ ως τέλος ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 2018, ανεξαιρέτως του αν κάνουμε χρήση, ανεξαρτήτως των λυμάτων που παράγουμε και μάλιστα όταν φαίνεται ότι για κάποιο διάστημα ο βιολογικός σταθμός δεν λειτουργεί;

Μήπως η Δημοτική Αρχή του καλλικρατικού δήμου οφείλει να μας ενημερώσει καλύτερα αντί να μας στέλνει ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς με απροσδιορίστου αξίας χαράτσι;

Το θέμα είναι προς διερεύνηση από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ.

ΥΓ: Να θυμίσουμε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου 2017, πριν ένα χρόνο δηλαδή είχαμε θέμα με τους φουσκωμνένους λογαριασμούς νερού. Ανέλαβε η Δημοτική Αρχή να τους διευθετήσει. Μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκαν οι διορθωμένοι. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά.

Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.