Νέοι ψάλτες μεταξύ των οποίων και ο Πάρης Γκούνας από την Αιανή Κοζάνης επισκέφτηκαν το δάσκαλο και άρχοντα πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο



Νέοι ψάλτες και μαθητές (μεταξύ των οποίων και ο Πάρης Γκούνας καταγόμενος από την Αιανή της Μακεδονίας) επισκέφτηκαν τιμητικά και ευγνώμονα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη τον άρχοντα πρωτοψάλτη (τον μοναδικό σήμερα εν ζωή, από τους παλαιούς, δάσκαλο του πατριαρχικού ύφους και της ψαλτικής τέχνης με την ανεπανάληπτη ερμηνεία του εκκλησιαστικού-βυζαντινού μέλους) τον εν ενεργεία πρωτοψάλτη, επί σειρά εξήντα έξι (66) χωρίς διακοπή ετών, στο δεξιό αναλόγιο του ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, άρχοντα πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

Η συνάντηση μαθητών και Δασκάλου πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης για όλους. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα, νέος ψάλτης και μαθητής, να συναντάς, να συνομιλείς (δηλ. να σπουδάζεις) με τον Χαρίλαο Ταλιαδώρο, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αναλογίου της Εκκλησίας.

Δάσκαλος και μαθητές – νέοι ψάλτες έψαλαν μαζί το ‘’Σε υμνούμεν’’ και το ‘’Άξιον εστίν’’, σε ήχο πλ. δ’, μαθήματα – συνθέσεις Χαρίλαου Ταλιαδώρου. Μπορείτε να ακούσετε το ‘’Σε υμνούμεν’’ και το ‘’Άξιον εστίν’’ εδώ: