Ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για τις δηλώσεις Μπακογιάννη από την Κοζάνη για την απλή αναλογική

Η ΝΔ και η κ. Μπακογιάννη αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι φοβούνται τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσπαθούν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο το παλιό πολιτικό κατεστημένο. Θεωρούν την Απλή Αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κίνδυνο, γιατί θα αποτυπώσει με σαφήνεια και δημοκρατικότητα τις επιλογές των πολιτών.

Ενοχλούνται από την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, την ενδυνάμωση της διαφάνειας και τις προγραμματικές συγκλίσεις. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η χώρα χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία, δικαιότερη αντιπροσώπευση και ευρύτερες συναινέσεις, έννοιες άγνωστες στην συντηρητική παράταξη της ΝΔ.

Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 και η Απλή Αναλογική εξασφαλίζουν την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών και παύουν οριστικά το φαινόμενο των πριμοδοτούμενων πλειοψηφιών που δεν ανταποκρίνονταν στη βούληση του εκλογικού σώματος. Οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου ξέρουν πια, ότι η χώρα χρεοκόπησε από τις κλειστές πόρτες, τις κλειστές διαδικασίες, τις κλειστές αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν την πόρτα στην κοινωνία και στις ανάγκες της, κάνουν τις ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις θεσμική πραγματικότητα, υλοποιούν ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και του προοδευτικού κινήματος, για το οποίο δόθηκαν αγώνες δεκαετιών. Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 συνιστά ιστορική δημοκρατική τομή και ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα που θέτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε νέες στέρεες βάσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.