Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ Κοζάνης: «Μας  χόρτασαν αυταπάτες – Μας γέμισαν αποκαΐδια, στάχτες»



Κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Οι Συνταξιούχοι χτυπήθηκαν από τα Μνημόνια περισσότερο από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες της χώρας μας.

Σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της βιαίας προσαρμογής και έχασαν περίπου έως και 50% των αποδοχών τους και της αγοραστικής τους δύναμης. Η λεηλασία στις συντάξεις μας συνεχίστηκε και την τελευταία τριετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και θα συνεχιστεί και στο μέλλον με το άτυπο τέταρτο μνημόνιο και τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από Κυβέρνηση και θεσμούς (Τρόικα).

Ενόψει της Δ.Ε.Θ. και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τη «μεταμνημονιακή εποχή !!!» η Κυβερνητική Προπαγάνδα των υποσχέσεων και τα υπονοούμενα για αποφυγή επί πλέον περικοπών στις συντάξεις οργιάζει με στόχο τον αποπροσανατολισμό και εφησυχασμό των Συνταξιούχων. Οι Συνταξιούχοι με μια φωνή απαντάμε:

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ από υποσχέσεις και παχιά λόγια, δεν εφησυχάζουμε και απαντάμε αγωνιστικά και διεκδικούμε:

1. Άμεση κατάργηση του αντιασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου.
2. Άμεση επαναφορά της 13ης σύνταξης.
3. Συμμετοχή στην αύξηση του ΑΕΠ με ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού για αύξηση των συντάξεων στο μέτρο που μας αναλογεί.

Υπάρχουν και άλλα αιτήματα που συνδέονται με τις δικαστικές αποφάσεις για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών και τα οποία το Συνταξιουχικό Κίνημα δεν απεμπολεί, αλλά σε πρώτη φάση, (αν πραγματικά ο κύριος Πρωθυπουργός είναι ειλικρινής και αν όντως έχουμε βγει από τα Μνημόνια και τον ασφυκτικό έλεγχο της επιτήρησης) , πρέπει στην Δ.Ε.Θ. να εξαγγείλει και να υλοποιήσει άμεσα τα παραπάνω αιτήματα αιχμής του Συνταξιουχικού Κινήματος.

Άλλως, για μια ακόμα φορά θ’αποδειχτεί αφερέγγυος και ανειλικρινής στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό και να μετριάσει το πολιτικό κόστος για το κόμμα και την Κυβέρνησή του.

Αυτή τη φορά όμως ματαιοπονεί και δεν θα βρει ευήκοα ώτα να τον παρακολουθήσουν στην ψεύτικη παροχολογία του.   Οι καιροί ου μενετοί.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου , 6μ.μ. στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και στην Πορεία που θα ακολουθήσει.   

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.