Εκδήλωση μνήμης στα θύματα των μαρτυρικών χωριών των Καμβουνίων, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1943

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας και μετά το «θόρυβο» του δημιουργήθηκε, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα των μαρτυρικών οικισμών των Καμβουνίων (Πάδη, Λαζαράδες, Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο) από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής στις 21 Αυγούστου του 1943, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο μνημείο στη θέση “Σταυρός” στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου.

Η σεμνή τελετή περιελάμβανε, επιμνημόσυνη δέηση από τους ιερείς του Τρανοβάλτου (π. Ευάγγελο) και του Μικροβάλτου (π. Χαράλαμπο), προσκλητήριο νεκρών περιόδου 1940-1950, κατάθεση στεφάνων, “σιγή ενός λεπτού” και κλείσιμο με τον Εθνικό Ύμνο.

Παρόντες, πέραν των προέδρων των Τ.Κ. Τρανοβάλτου και Μικροβάλτου, ο βουλευτής του νομού Ντζιμάνης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Κυριακίδης Θεόδωρος που εκπροσώπησε το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, εκπρόσωπος της αστυνομίας και λιγοστοί σχετικά κάτοικοι της περιοχής.

Από το mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.