Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Ανατολικού σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό



Το λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλονιάς «ΚΕΦΑΛΟΣ» διοργάνωσε φέτος τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, με εκατοντάδες συμμετοχές. Ένας μαθητής και μια μαθήτρια από το Γυμνάσιο Ανατολικού Εορδαίας κατάφεραν αν αποσπάσουν το Β΄ και Γ΄ βραβείο στην κατηγορία χαϊκού. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπαταούλα, μαθητή της Γ΄ τάξης, ο οποίος απέσπασε το Β΄ βραβείο και για τη Μαργαρίτα Χριστοφορίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, η οποία απέσπασε το Γ΄ βραβείο.

Τα ποιητικά έργα αξιολογήθηκαν από δεκαμελή κριτική επιτροπή λογοτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ειδική ποιητική-μουσική εκδήλωση, όπου θα απονεμηθούν τα μετάλλια που θα συνοδεύουν τα βραβεία, ενώ τα έργα των συμμετεχόντων θα εκδοθούν σε καλαίσθητο τόμο από τους διοργανωτές.

Το χαϊκού είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα. Παραδοσιακά αποτελείται από τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών, οι οποίες τοποθετούνται σε τρεις στίχους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα βραβευμένα χαϊκού.

Μικρή η βάρκα
Μεγάλη η θάλασσα
Χαρά η ζωή.
Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΪΚΟΥ : Δημήτρης Μπαταούλας

Ένα κορίτσι
στο μπαλκόνι απόψε
ονειρεύεται.
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΑΪΚΟΥ : Μαργαρίτα Χριστοφορίδου

Ο Διευθυντής
Πράπας Χαρίλαος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.