Καταξιώνεται πανελλαδικά η Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα – Άνοδος στη βάση εισαγωγής και αυξημένος αριθμός εισακτέων



Διπλή επιτυχία, στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, σημείωσε η Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, γιατί, αφενός παρουσίασε άνοδο στη βάση εισαγωγής των υποψηφίων κατά 426 μόρια, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, και αφετέρου, αυξήθηκε το ποσοστό των εισακτέων κατά 5%, οπότε, από τους 98 του 2017, φέτος στη Σχολή θα φοιτούν 103 δόκιμοι πυροσβέστες.

Πέρυσι, η βάση εισαγωγής ήταν τα 16838 μόρια για να εκτοξευθεί φέτος στα 17264, ενώ ο πρώτος επιτυχών συγκέντρωσε 18148 μόρια, βαθμολογία υψηλότερη από εκείνην της Σχολής Ευελπίδων.

Ο Διοικητής της Σχολής Ανδρέας Παπαζαχαρίας, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, επισήμανε, ότι η Πτολεμαΐδα, διαθέτει Σχολή που λειτουργεί μόλις ενάμιση χρόνο και ανήκει στην ελίτ των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας γι αυτό και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, ώστε να καταστεί πόλος έλξης πανελλαδικά. Οι 103 πρωτοετείς δόκιμοι πυροσβέστες θα παρουσιαστούν στη Σχολή, ύστερα από εκπαίδευση σε διάφορα κέντρα της Αττικής, λίγες ημέρες, πριν από τα Χριστούγεννα.

Αναφερόμενος ο κ. Παπαζαχαρίας στο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας, που θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2018 στο ΤΕΙ Κοζάνης, εξέφρασε την άποψη, ότι θα ανακοινωθούν νεότερα για το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, που, ως γνωστόν, θα αναπτυχθεί στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.