Καρουζέλ – Σκέψεις ταξιδιωτικού ημερολογίου της Ελένης Δεληβοριά



Η μυρωδιά του καφέ με τράβηξε προς τα εκεί. Πριν καταπιώ την πρώτη μου γουλιά άφησα μια σκέψη πάνω σε εκείνο το περβάζι.

Ένα καρουζέλ ξεπρόβαλε πίσω από το παράθυρο ανάμεσα σε φλιτζάνια του καφέ και ζαχαριέρες. Ήταν πανέμορφο. Για μια στιγμή λαχτάρησα να γινόμουν μικροσκοπική και να τρύπωνα μέσα στα αλογάκια του. Τότε ήταν που μου ήρθε η σκέψη. Αυτό το καρουζέλ μου θυμίζει τη ζωή! Που και που θέλει κούρδισμα για να κινείται.

Είναι τόσο όμορφο κι όμως μικρό. Πρέπει να «μικρύνει» κανείς για να χωρέσει μέσα του γιατί αυτό δεν μεγαλώνει ποτέ. Τουλάχιστον τα όνειρα χωράνε παντού.

Πήρα κι εγώ τα όνειρά μου και προχώρησα μαζί με έναν καφέ στο χέρι.

Η Ελένη Δεληβοριά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτη του προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Δημιουργική Γραφή, με κατεύθυνση τη Συγγραφή, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα από το 2000. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στο fractalart.gr, τοβιβλίο.net, 121 Λέξεις, lifo.gr, λεξητανίλ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.