Φωτιά στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 875 επιβάτες και 141 μέλη πληρώματος



Ώρες αγωνίας για 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ και ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ύδρας με προορισμό τα Χανιά. Η φωτιά κατασβέστηκε και το πλοίο επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της ΑΝΕΚ LINES, λίγα λεπτά μετά τις 12 το βράδυ, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Χανιά και στο οποίο βρίσκονταν 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος, 80 φορτηγά και 152 ΙΧ.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ και συγκεκριμένα σε φορτηγό, ενώ οι επιβάτες συγκεντρώθηκαν στα επάνω καταστρώματα.

Φωτογραφία μέσα από το φλεγόμενο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος PIRAEUSPRESS.GR

Το επιβατηγό/οχηματαγωγό την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν 8 ναυτικά μίλια από το νησάκι του Αγίου Γεωργίου, ανοιχτά της Ύδρας, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή να σπεύσει δύναμη της ΕΜΑΚ με πλοιάριο της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα η πυροσβεστική σημείωσε ότι “έχει συνδράμει από τη θάλασσα με 2 πυροσβεστικά πλοιάρια με πλήρωμα 13 ατόμων και 1 ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένουν στο λιμάνι του Πειραιά”.

Το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο λόγω του καπνού μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά κατά δήλωση του πλοιάρχου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τα μέσα του πλοίου, ενώ δίπλα από το “Ελ. Βενιζέλος” έσπευσαν το πλοίο “Blue Horizon” το “Κνωσός Παλλάς”, εννέα σκάφη του Λιμενικού καθώς και η φρεγάτα Λήμνος.

Μάλιστα, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό.

Επιβάτης ανέφερε στο NEWS 24/7 πως στο πλοίο επικρατεί ηρεμία παρά τις άσχημες συνθήκες από τον καπνό, ενώ αργά το βράδυ δόθηκε εντολή να φορέσουν όλοι οι επιβάτες τα σωσίβιά τους.

Το πλοίο τελικά επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην ακτή Ξαβερίου, στις 4 τα ξημερώματα καθώς έπλεε με μειωμένη ταχύτητα.

Στο σημείο τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας με δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Επίσης σε μέγιστη ετοιμότητα ήταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ δόθηκε εντολή σε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα με διασώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Από το news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.