Εντυπώσεις από την 7ημερη εκδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ Δυτικής ΜακεδονίαςΞάνθη- Κομοτηνή – Ορεστιάδα εδώ είχαμε υποχρέωση ως Προεδρείο του συλλόγου να συναντήσουμε για λίγο και να συμπαρασταθούμε στους γονείς του ενός εκ των δύο συλληφθέντων από τους Τούρκους Αξιωματικών, τον κ. Κούκλαντζη Νικόλαο (συνάδελφο) και τη σύζυγό του και να μοιραστούμε μαζί τους τον αβάσταγο πόνο και την αγωνία τους. Απαρηγόρητοι οι γονείς του παιδιού. Ζήσαμε το δράμα τους και την αγωνία τους και ευχηθήκαμε ο θεός να τους δίνει δύναμη και να έχει γερά τα παιδιά . Τα παιδιά τους είναι παιδιά όλης της Ελλάδας . Δεν μπορέσαμε να κρύψουμε τη συγκίνησή μας και ειλικρινά κλάψαμε μαζί τους. Ανηφορίζοντας προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα επισκεφθήκαμε το Ακριτικό Φυλάκιο στο ΟΡΜΕΝΙΟ , όπου προσφέραμε δώρα στους στρατιώτες (όπως : φούρνο μικροκυμάτων, γλυκά κ.λ.π ). Δεν περιμέναμε ότι θα νιώθαμε τόσο έντονα συναισθήματα .

Από πού να αρχίσουμε. Από την εξαίρετη και τιμητική υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι Αξιωματικοί και οι στρατιώτες ; Από την πρόθυμη , ζωντανή και κατατοπιστική ξενάγηση που μας έγινε από τον Διοικητή; Αισθανθήκαμε υπερηφάνεια για το υψηλό φρόνημα των Αξιωματικών και των στρατιωτών που είναι έτοιμοι να υπερασπίσουν τα ιδανικά της Πατρίδας μας. Το αποκορύφωμα όμως των συναισθημάτων ήταν , όταν κατά την ξενάγησή μας, αντικρίσαμε το στρωμένα τραπέζι με δύο πιάτα , δύο ποτήρια και μία φιάλη κρασιού, προς τιμή των δύο παλικαριών μας που κρατούνται άδικα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Με δάκρυα υπερηφάνειας στα μάτια μας , αποχαιρετήσαμε τους Αξιωματικούς και τους στρατιώτες συνεχίζοντας το ταξίδι μας για Φιλιππούπολη, Σόφια, Μοναστήρι του RILA, Σαντάσκι. Επιστρέψαμε στην Κοζάνη από την 7ήμερη εκδρομή μας γεμάτοι από ποικίλες εντυπώσεις και έντονα συναισθήματα που τα λόγια είναι φτωχά για να τα περιγράψουν.

Ο Πρόεδρος
Λευτέρης Μεταξιώτης

Ο Γραμματέας
Γιάννης Δαδαμόγιας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.