Στήριξη του Δήμου Κοζάνης για την υποψηφιότητα ένταξης του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης στο παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO



Τη διαβεβαίωση πως ο Δήμος Κοζάνης στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα ένταξης του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης “ΤΗΘΥΟΣ” στο παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους δυο αξιολογητές της UNESCO από την Ιαπωνία και την Ουγγαρία, τη Δευτέρα το μεσημέρι στο Χρώμιο.

Ένα Γεωπάρκο που κίνησε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη γεωλογική του ιδιαιτερότητα, από το 1938 όταν πρωτοήρθε στο Μπούρινο ο παγκοσμίου φήμης γεωλόγος Jan Brunn και συνεχίστηκε με την 40χρονη εγκατάσταση και δράση της γεωλόγου Άννας Ράσσιου και των συνεργατών της , οι οποίοι αδιάκοπα συμβάλουν στην έρευνα, την ανάδειξη και προβολή των γεωλογικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Ένα γεωπάρκο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για επιστήμονες όσο και για επισκέπτες. Χαρακτηριστικό είναι πως κάθε καλοκαίρι τις τελευταίες δεκαετίες το επισκέπτονται γεωλόγοι ερευνητές και φοιτητών από όλα τα μέρη του κόσμου.

Ο Δήμος Κοζάνης είναι κομμάτι της μεγάλης αυτής προσπάθειας και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Γεωπάρκου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.