Τι συμβαίνει με τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας στην Κοζάνη – Τι απαντάνε οι γιατροί του Νοσοκομείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας



Τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας που παρατηρήθηκαν στην Κοζάνη το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να πυροδότησαν την ανησυχία των πολιτών.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που απευθύνθηκε στο KOZANILIFE.GR το τελευταίο διάστημα, προκειμένου  να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας στην Κοζάνη και αν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ο κ. Ζαρκινός Φώτης, σε δηλώσεις του στο KOZANILIFE.GR, αναφέρθηκε στα περιστατικά γαστρεντερίτιδας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα και συμβουλεύει:

«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη έξαρση και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επιδημία. Πρόκειται για περιστατικά που παρατηρούνται πιο έντονα το καλοκαίρι σε σχέση με τον χειμώνα, όπου ευνοούν οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, κακή συντήρηση τροφίμων, η μη σχολαστική υγιεινή των χεριών λόγω της θάλασσας κλπ. Βέβαια, η γαστρεντερίτιδα στα παιδιά είναι παντός καιρού. Τον περασμένο μήνα είχαμε 20 περιστατικά γαστρεντερίτιδας, δεν είναι ένας αριθμός που μας ανησυχεί. Αυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής αλλά και οι γονείς θα πρέπει πριν στείλουν το παιδί τους σε μία κατασκήνωση, να διασφαλίσουν με κάποιο τρόπο κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής μέσα σε αυτή. Μέσα στα περιστατικά μας, είχαμε 2 περιστατικά εντερικής σαλμονέλας, που είναι κάτι πιο σοβαρό από μία απλή γαστρεντερίτιδα. Σε κάθε περίπτωση για τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας κυρίως πριν το φαγητό και μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα».

Η παθολόγος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Ράνδου Ευθαλία , δήλωσε:

«Υπάρχουν περιστατικά γαστρεντερίτιδας που παρατηρούνται κυρίως τις τελευταίες δέκα ημέρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν μιλάμε για επιδημία, είναι περιστατικά που είναι σχετικά ήπια και τις περισσότερες φορές δεν χρήζουν νοσηλείας, άλλα με πυρετό και άλλα χωρίς, κυρίως σε νεαρές ηλικίες. Υπάρχει ένας διάχυτος φόβος και μία ανησυχία στον κόσμο, χρειάζεται προσοχή στη συντήρηση τροφίμων και στην προσωπική μας υγιεινή, χωρίς πανικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 45 περιστατικά εκ των οποίων τα δυο νοσηλεύονται με γαστρεντερίτιδα, οπότε δεν είναι ένας αριθμός που μας ανησυχεί. Πρόκειται για μία εποχιακή, σποραδική γαστρεντερίτιδα, όπου εμείς τη θεωρούμε αναμενόμενη, λόγω των συνθηκών του καλοκαιριού. Προσοχή στη διατροφή μας και στη σωστή συντήρηση τροφίμων».

Ο Αντιπερειφερειάρχης Υγείας κ. Ρούσης Αλεξανδρής δήλωσε στο KOZANILIFE.GR για το θέμα:

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ανησυχίας προς το παρόν σε ολόκληρη την Π.Ε Κοζάνης. Οι υπηρεσίες θα το παρακολουθήσουν μιας και έτυχε τόσης ανησυχίας από τον κόσμο. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για καθημερινά επεισόδια, που άπτονται της εποχής. Σίγουρα δεν μιλάμε για επιδημία, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με φήμες που δεν ευσταθούν. Σε κάθε περίπτωση, θα βρισκόμαστε υπό στενή παρακολούθηση του θέματος».

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

10 σχόλια στο άρθρο “Τι συμβαίνει με τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας στην Κοζάνη – Τι απαντάνε οι γιατροί του Νοσοκομείου και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας

  1. Μήπως να γίνει αναφορά στην αρμόδια υπηρεσία και να εντατικοποιηθουν λίγο οι έλεγχοι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων;

    1. Όλο το πρόβλημα δλδ η ορθογραφία είναι τώρα δλδ εδώ μιλάμε για πρόβλημα υγείας που μας απασχολεί κ εσύ λες για την ορθογραφία μάλιστα πολύ σοβαρό πρόβλημα τα λάθη απτή υγεία λοιπόν

  2. Μήπως φταίει η βλάβη της ύδρευσης .....

    - Edit

    Απαντήστε

    Όλη η πόλη δεν είχε νερό,με πολύωρη βλάβη στο δίκτυο πριν 10μέρες και δεν ειδοποίησαν! Από την επόμενη μέρα άρχισαν τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στην πόλη. Όλοι οι πολίτες δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν φίλτρο νερού,ή εμφιαλωμένου νερά….οπότε τα μικρόβια στήσανε πάρτι….

  3. Έχει θερίσει η γαστρεντερίτιδα που είναι ένας τύπος της που επιμένει τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Δεν υποχωρούν τα επώδυνο συμπτώματα για αρκετές μέρες και δεν ανησυχούν;

  4. Άθλια ως τραγική η αντιμετώπιση των γιατρών του νοσοκομείου Κοζάνης των ασθενών που απευθύνθηκαν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας που ταλαιπωρεί όλη σχεδόν την πόλη.

  5. Το σπασιμο των σωληνων της υδρευσης επιτρεπει την αυξηση του μικροβιακου φορτιου στο ποσιμο νερο
    Η γαστρεντεριτιδα ειδικα το καλοκαιρι ειναι επικινδυνη λογω της επιπροσθετης αφυδατωσης απο τη ζεστη.
    Εκτος απο τα περιστατικα τα οποια αντιμετωπιστηκαν στο νοσοκομειο,υπηρξαν και πολλα τα οποια αντιμετωπιστηκαν στο σπιτι και συνεπως δεν καταγραφηκαν.
    Μην περιμενετε απο γιατρους νοσοκομειου να ομολογησουν ευκολα οτι μολυσματικες ασθενειες μπορει να εχουν εξαπλωθει αρκετα( εκτος αν μια κατασταση ειναι πλεον εκτος ελεγχου).Το κανουν για να μην προκληθει ανησυχια στον κοσμο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.