Κοινή εκδήλωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Levica στη Φλώρινα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη φιλία των δύο λαών



Καλούμε το λαό της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής – εντός και εκτός συνόρων- την νεολαία, να δώσουν μαζικό παρόν, να συμμετέχουν σε μια συζήτηση στον αντίποδα των ημερών την Κυριακή 8μμ στο καφέ ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ στην Φλώρινα.

Μέσα στην εθνικιστική πλημμυρίδα, την ανιστόρητη προγονοπληξία και την μονοφωνία των «Μακεδονομάχων», αναλάβαμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε μια διαφορετική προοπτική κόντρα στις κυρίαρχες αντιλήψεις. Με πίστη στις ιδέες μας και τη φιλία των λαών, διεκδικούμε ΟΧΙ απλά να καταγραφούμε, αλλά να πείσουμε πως οι λαοί των Βαλκανίων είναι αδέρφια, στον κοινό αγώνα απέναντι στα σχέδια των Ιμπεριαλιστών, ΝΑΤΟ –ΕΕ και κυβερνήσεων τους. Οι λαοί είναι ενάντια στην Εκμετάλλευση, το Φασισμό και τον Πόλεμο.

Στις Πρέσπες δεν έγινε κάποιο ιστορικό συμπόσιο, ούτε στο προσκήνιο ήταν οι λαοί και οι ανάγκες τους. Η συμφωνία των Πρεσπών δένει τη Βαλκανική χερσόνησο στο άρμα του ΝΑΤΟ και του Ιμπεριαλισμού, οξύνει τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, εντείνει την καπιταλιστική κερδοφορία, πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και απ’ τις δυο πλευρές των συνόρων. Αυτά είναι ίσως τα πλέον σαφή άρθρα της συμφωνίας, τα οικονομικά πεδία για τις μπίζνες των πολυεθνικών.

Οι σύντροφοι από τη Levica αποτελούν απτή απόδειξη πως οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν το δίκαιο από οποιαδήποτε πλευρά των συνόρων. Είναι ευκαιρία να ακουστούν απόψεις που ΔΕΝ συγκρούονται με την πραγματικότητα, γιατί πολύ απλά οι φορείς τους είναι, από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι κοινωνικοπολιτικό – συνδικαλιστικές κινήσεις:
1. ΕΝ ΔΗΜΩ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
2. ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
3. Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας
4. Λέσχη Εργασίας και Πολιτισμού Γρεβενών
5. Ενωτικό Αριστερό Μέτωπο – Μηχανικών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.