ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Όχι παιχνίδια με τον ΑΔΜΗΕ!



Ερωτηματικά και προβληματισμό δημιουργεί η επιχειρούμενη ,από ορισμένους, υπονόμευση του ρόλου και της εμπλοκής του ΑΔΜΗΕ στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης (τμήμα του ευρύτερου έργου Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδας).

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) είχε ήδη εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο δεκαετές 2014-2024 και μάλιστα είχε εγκριθεί από τη Ρ.Α.Ε. χωρίς να έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις.

Ομοίως, ο ΑΔΜΗΕ ανταποκρίνεται πλήρως στα όσα ο νόμος 4001 υπαγορεύει, δηλαδή την ικανότητα να καλύπτει τις ανάγκες για την ανάπτυξή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ).

Είναι επίσης προφανές ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει την τεχνογνωσία , το υψηλής ειδίκευσης προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία να το υλοποιήσει. Η ολοκλήρωση των έργων της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, αποδεικνύει ότι «μπορεί να γίνει και αλλιώς».

Άλλωστε, αυτές οι παραδοχές είναι που συνέβαλαν, πέραν των άλλων, στην ένταξη του ίδιου έργου στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το τελευταίο, δηλαδή τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ίσως είναι και η εξήγηση για τη σπουδή που δείχνουν ορισμένοι να θέσουν στο περιθώριο μια αξιόπιστη εταιρία ελεγχόμενη από το δημόσιο όπως είναι ο ΑΔΜΗΕ , προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.