Μ. Ζορμπάς: «Στο έλεος των βροχοπτώσεων η καθημερινότητα στο Βελβεντό – Η Δημοτική Αρχή έχει απομακρυνθεί από τις ανάγκες των δημοτών»

Ασυνεπείς, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Κοσματόπουλου είναι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με τα βασικά θέματα της καθημερινότητας στη Δ.Κ. Βελβεντού. Οι κάτοικοι του Βελβεντού συχνά-πυκνά αντιλαμβάνονται στις βρύσες τους το νερό της ύδρευσης να παρουσιάζει αυξημένη θολότητα για κάποιες ώρες, ενώ τα προβλήματα από το δίκτυο αποχέτευσης-ομβρίων δεν έχουν εκλείψει (μάλλον εντείνονται σε κάποιες περιπτώσεις) σε έντονες απογευματινές μπόρες.

Όσον αφορά λακούβες σε δρόμους της κεντρικής αστικής οδοποιίας, στις παρακάτω φωτογραφίες η εικόνα μιλά μόνη της. Στον κεντρικότερο δρόμο της ανόδου προς το ΜΕΤΟΧΙ, τον οποίο ο κ. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι περιδιαβαίνουν κάθε φορά που έρχονται στο Βελβεντό, η συγκεκριμένη κατάσταση έχει δύο μήνες, από την παρέμβαση που έκαναν συνεργεία του Δήμου στο δίκτυο αποχέτευσης. Μάλιστα, η αρχική κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο με τις νεροποντές, ενώ προχθές Δευτέρα απόγευμα, κάποιοι από τους αρκετούς κυβόλιθους της φωτογραφίας ήταν διασκορπισμένοι στο οδόστρωμα σε απόσταση έως 40 μέτρων από το σημείο της επέμβασης. Μήπως η Δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της τακτική, περιμένει κάποιος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου να την οδηγήσει στον εισαγγελέα; Μετά θα έρθει ο κ. Κοσματόπουλος στο Δημ. Συμβούλιο να μας πει τι; Ότι τον κυνηγάνε οι πολίτες και ότι φταίνε άλλοι; Είχαν όλο το χρόνο μετά τις πρώτες βροχές , όταν και «κάθισε» το επίχωμα, να προβούν στις εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος (δουλειά 2 ημερών το πολύ). Πολύ απλά ο Δήμαρχος δεν αντιλαμβάνεται το «ρεζίλι» του Δήμου σε επισκέπτες και ετεροδημότες που άρχισαν να επισκέπτονται το χωριό και αναμένονται ακόμη περισσότεροι τις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης παντελής είναι η απουσία με επέμβαση εκ μέρους του Δήμου σε κεντρικούς δρόμους της αγροτικής οδοποιίας του κάμπου στο Βελβεντό. Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της παραγωγικής περιόδου για τους καλλιεργητές και μερικοί βασικοί δρόμοι έχουν χάσει το 1/3 του ωφέλιμου πλάτους τους από την βλάστηση, η οποία στην υγρή περίοδο που διανύουμε έχει αναπτυχθεί περισσότερο από τις άλλες χρονιές. Τι περιμένει η Δημοτική Αρχή; Την πρόκληση ατυχήματος μεταξύ αγροτικών μηχανημάτων; Δεν έχει αντιληφθεί ότι σημαντικό τμήμα του ΑΕΠ στο Δήμο έρχεται από εξωτερικές πηγές στο δύο Συνεταιρισμούς του Βελβεντού που απασχολούν εποχικά πολλούς εργαζομένους; Για την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της ανεργίας φώναζε ο κ. Κοσματόπουλος. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο από παντού να περάσουν τα μηχανήματα, αλλά τουλάχιστον σε 4-5 κεντρικούς άξονες με αυξημένη κυκλοφορία θα μπορούσαν να επέμβουν. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους αρμόδιους Αντιδημάρχους προ μηνών από τον αρμόδιο φορέα, τον Αγροτικό Σύλλογο. Άλλωστε προσωπικό που θα μπορούσε να διαθέσει για κάποιες ημέρες, υπάρχει στο Δήμο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας. Μόνο που ο Δήμαρχος ποτέ δεν ασχολείται με τη βελτίωση στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των Υπηρεσιών του Δήμου!!!

Εν ολίγοις, ο κ. Κοσματόπουλος έχει αφήσει τα πάντα στον αυτόματο πιλότο έχοντας εντελώς απομακρυνθεί από τις ανάγκες των Δημοτών. Δεν μας προξενείτε έκπληξη καθώς από την αρχή της θητείας μας, ζούσε σε οράματα ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ και επενδυτών τύπου Αρ. Σώρρα.

Ζορμπάς Μιλτιάδης
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Σερβιών-Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.