Μακεδονομάχοι και Μακεδονολάτρες – Του Βασίλη ΜαρκοπουλουΤου Βασίλη Μαρκοπουλου:

Ο κάθε Ελληνας Πολίτης ξέρει πολύ καλά ότι η Μακεδονια είναι μια και Ελληνικη και είναι η Μακεδονια του Φιλίππου και του Μεγ.Αλεξάνδρου με την ιστορία και τον πολιτισμό , που δημιούργησε.Το αποδεικνύουν τα γραπτά και τα μνημεία.Οι προσπάθεια ιδιοποιησης των γειτόνων Εθνικιστών απέτυχαν περίτρανα.

Η ευρύτερη Μακεδονία , μετα το 1912 και τις διεθνείς συνθήκες που ακολουθησαν ανήκει : ενα τμήμα σε ποσοστό 52% στην Ελληνική Δημοκρατία και είναι το Βόρειο τμήμα με την ονομασία Μακεδονία , ένα άλλο τμήμα σε ποσοστό 38 % στη γειτονική χώρα που εδώ και 25 χρόνια τη λέμε Πρωην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας κι άς εχει συστατικό της στοιχείο τον όρο Μακεδονία και ένα άλλο τμήμα σε ποσοστο 10 % ανήκει στη Βουλγαρία.Αρα η Ελληνική Μακεδονία με σαφή όρια και ομοιογενή πληθυσμό είναι το Βόρειο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας , που κανείς μέχρι σήμερα δεν την απειλησε ουτε τη διεκδίκησε.Ποτέ εμείς,ως Ελλαδα, δεν επιχειρησαμε να διεκδικήσουμε ή να προσαρτήσουμε το 10 % της FYROM στην Ελληνική Δημοκρατία , όπως κατά καιρούς ακούγονταν ασόβαρα συνθήματα κάποιων για τη Μεγάλη Ελλάδα και εννοούσαν να φθάσουμε μεχρι
την Κωνσταντινούπολη και να αναστήσουμε το μαρμαρωμένο Βασιλιά.

Για την ονομασία με τη συμφωνία που υπογραφτηκε δεν υπάρχει καμιά σύγχυση.

Λέμε π.χ Μητροπολίτης Παύλος και φυσικό είναι να υπάρχει σύγχυση για το ποιος είναι , της Κοζάνης ή της Σιατίστης.Οταν όμως λέμε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος υπάρχει σαφής και ευδιάκριτος προσδιορισμός.Οταν εμείς λέμε Μακεδονία εννοούμε το βόρειο γεωγραφικό διαμερισμα της Ελληνκής Δημοκρατίας και δεν προκαλειται σύγχυση με το γειτονικό κράτος που θα λεγεται Βόρεια Μακεδονία ,όχι σαν περιοχή μόνο , αλλά και σαν Κράτος διεθνως.Στη περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας δεν υπήρξε ποτε προσπάθεια διεκδίκησης ή έστω αναγνώρισης Μακεδονικής μειονότητας και δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα.Υπάρχουν Ελληνες πολιτες δίγλωσσοι μεν , αλλά με Ελληνική συνείδηση.

Ο πληθυσμός της Ελληνικής Μακεδονίας περιλαμβάνει ντόπιους , βλάχους , πόντιους , καυκάσιους , θράκες κ.λπ και παρουσιάζει μια ομοιογένεια που σε όλους το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό είναι η Ελληνική συνείδηση και γλώσσα., πρωτα απ όλα είναι Ελληνες Πολιτες. Αρα , όταν λέμε, Μακεδονας , εννοούμε τον κάτοικο της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας που αποτελεί το Βόρειο τμήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι Αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα , δεν είχαν δικη τους μακεδονική, oπως κι εμείς σήμερα μιλάμε την Ελληνική γλώσσα , αυτή που διδασκόμαστε στα σχολεία μας.

Δεν ακούσαμε τον Πρωθυπουργό του γειτονικού Κράτους στην Ελληνική τηλεόραση να μιλάει καμιά « μακεδονική γλωσσα » , μιλούσε τη δική τους επίσημη γλώσσα την Σλαβομακεδονική (είναι ινδοευρωπαϊκη της ομάδας των νότιων σλαβικών γλωσσών, αποτελεί ιδίωμα της βουλγαρικής γλώσσας , μέχρι το 1945 ήταν προφορική και καθιερωθηκε επισημα για πολιτικούς λόγους από τον Τίτο ως « μακεδονική γλωσσα » της τότε λεγόμενης Δημοκρατίας της Μακεδονίας , ως ένα από τα κρατίδια της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας ). Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα , αλλα σλαβομακεδονική ).

Υπηρξαν Μακεδονομάχοι σλαυόφωνοι δίγλωσοι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Ελληνική τους συνείδηση και πολέμισαν τους Οθωμανούς και τους σχισματικούς Βουλγάρους. Μπορεί οι Αρχαίοι Μακεδόνες να είχαν εκστρατεύσει σε μέρη της περιοχής των Σκοπίων , όμως δεν έμειναν εκεί.

Η υπογραφείσα συμφωνία πρέπει να αποτελέσει σημείο ενότητας του Ελληνικού Λαού κι όχι διχασμού.Δεν μπορεί ο πολίτης της Πιερίας , της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης που δέχονται στα καταστήματα και τα σπίτια τους τους σκοπιανούς του- ρίστες τη μισή μέρα να τους βλέπουν φίλους και την άλλη μισή εχθρούς. Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι , που μας ενώνουν οι αρχες της ειρήνης και της καλής γειτονείας , της φιλίας και της οικονομικής συνεργασίας. Μεταξύ τους στην πράξη οι δύο Λαοί βρήκαν κοινη γλωσσα συνεννόησης και δεν χρειάζεται να υψώνουμε τείχη μεταξυ των Κρατών μας.Το τείχος των 25 χρόνων έπεσε,όπως επεσε παλιότερα και το τείχος του Βερολίνου που ενωσε Κράτη, όχι δυο λαούς, γιατί ο Λαός εκεί ήταν ένας. Δεν αμφισβητεί κανείς την αγάπη του κάθε Ελληνα Πολίτη για την Ελληνική Μακεδονία και το δικαίωμά του να διατρανώνει τα αισθήματα του αυτά. Ο διαχωρισμός σα σχήμα λόγου σε Μακεδονομαχους και Μακεδολάτρες μόνο κακό μπορεί να κάνει , όπως κακό εκανε η εικονομαχία και η εικονολατρεία. Η Μακεδονία μπορεί και πρέπει να ενώνει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.