Ένα μεγάλο αιολικό πάρκο με 17 ανεμογεννήτριες ξεκινάει στη Σιάτιστα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγραμματισμένου διαγωνισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 μέσω Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας.

Συνολικά δημοπρατήθηκαν έργα συνολικής ισχύος 283,31 MW, εκ των οποίων τα 106,92 MW αφορούν φωτοβολταϊκά πάρκα και τα 176,39 MW αιολικά πάρκα.

Αιολικό πάρκο στη Σιάτιστα

Ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα που συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πρόκειται να γίνει στη Σιάτιστα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, το συγκεκριμένο Αιολικό Πάρκο θα κατασκευαστεί κατά μήκος της κορυφογραμμής στη θέση «Μέλλια» σε μέσο υψόμετρο 1.630 μέτρων, εντός των διοικητικών ορίων της Σιάτιστας, σε απόσταση 2 χλμ. ΝΑ της Γαλατινής και 3,0 χλμ. ΒΑ της πόλης της Σιάτιστας.

Ο συγκεκριμένος Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας θα αποτελείται από 17 Ανεμογεννήτριες ισχύος 2 MW έκαστη, με διάμετρο πτερωτής 100m και ύψος πυλώνα 80m, συνολικού ύψους 130 μέτρων, έπειτα από σχετική τροποποίηση της ΡΑΕ.

Για την κατασκευή του πάρκου θα γίνουν και αρκετά συνοδευτικά έργα υποδομής όπως η διάνοιξη δρόμων διασύνδεσης των Ανεμογεννητριών και πρόσβασης στο αιολικό πάρκο, η κατασκευή κτιρίου ελέγχου, η κατασκευή υπόγειου δικτύου γραμμής μέσης τάσης καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων υποσταθμών τάσης.

Η εταιρία που πήρε το συγκεκριμένο έργο είναι η ΒΕΝΤΑΒΕΛ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Ένα μεγάλο αιολικό πάρκο με 17 ανεμογεννήτριες ξεκινάει στη Σιάτιστα

  1. Πάντως είναι απορίας άξιο το για πιο λόγο δεν μπορούν Δήμοι να χρηματοδοτηθούν για να κάνουν τέτοια έργα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε να εξασφαλίσουν έσοδα για το μέλλον, που θα επενδύονται στις τοπικές κοινωνίες…
    Και μάλιστα Δήμοι όπως το Βόιο και άλλοι που απ ότι φαίνεται οι μόνοι κάτοικοι που θα χουν μείνει σε 40 χρόνια θα είναι οι ανεμογεννήτριες 5-6 εργολάβων.

  2. αν οι αλλοι στην κρητη παιρνουν 5000 ευρω απο τις ανεμογεννητριες, και προσθεσουμε λογω κλιματικων συνθηκων οτι ξοδευουν 500 το χρονο τοτε μια χαρα ισοι ειμαστε απεναντι στο κρατος

  3. Αυτός που γράφει ότι θα παίρνουν λεφτά οι κάτοικοι για την καταστροφή στο βουνό τους και μάλιστα πολλά λεφτά, ή είναι εντελώς καθυστερημένος ή τα παίρνει χοντρά για να γράφει τέτοιες ανοησίες….. η και τα δύο…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.