Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης και Τεχνών Αρίων στο Πρωτοχώρι ΚοζάνηςΜε το τραγούδι ας κρατήσουν οι χοροί, ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών (Αρίων) στον 37ο Κύκλο Εκδηλώσεων Πρωτοχωρίου.

Εκπληκτικό το θέαμα καθώς χόρεψαν όλοι μαζί σ΄έναν κύκλο, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης, ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Κοζάνης «Η Κόζιανη», Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης, , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκο «Ιωακείμ Λούλιας» και ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν» ενώ η εξαιρετική Χορωδία του Ε.Μ.Α.Σ Λευκοπηγής τραγουδούσε το όμορφο αυτό τραγούδι.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Τέλης Βωβός και η Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου Έφη και το παρών έδωσαν πολλοί Σύλλογοι της περιοχής. Ο κόσμος διασκέδαζε με τους χορούς, τα τραγούδια και με τα πειράγματα των παρουσιαστών.

Σημαντικό ήταν τα ιστορικά στοιχεία που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αλλά και το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης για το χρέος που έχουμε όλοι μας. Κλείνοντας το Φεστιβάλ ακούστηκε η φράση του Νικόλαου Καζαντζάκη «Το πρώτο σου χρέος, εκτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει».

Η βραδιά βέβαια συνεχίστηκε με την ορχήστρα του Γιάννη Τσακιρόπουλου και τη νεολαία του χωριού, πολύ κέφι και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες!

Η Παράδοση είναι η δύναμή μας !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.