Αν είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και χτυπιόμαστε με τα ΜΑΤ να ξέρουμε ότι δεν υπακούμε στις εντολές του Ευαγγελίου – Του καθηγητή Χημικού Χ. Παπαδόπουλου

Του Παπαδόπουλου Χαράλαμπου, καθηγητή Χημικού στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών:

Τότε που συγκέντρωνε υπογραφές ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος γύρω στα 3 εκατομμύρια Έλληνες είχαν υπογράψει ότι θέλουν να αναγράφεται Ορθόδοξος Χριστιανός στην ταυτότητά τους. Βέβαια οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε πολλοί περισσότεροι γιατί μόνο εγώ ξέρω αρκετούς που για διάφορους λόγους δεν ήθελαν να υπογράψουν. Επειδή όμως είμαστε ακαλλιέργητοι για το τι πραγματικά λέει η Πίστη μας σε πολλά θέματα έχουμε λάθος απόψεις. Ένα απ’ αυτά είναι η σχέση μας με την κάθε εξουσία που κυβερνάει τον τόπο. Έτσι λοιπόν σε συλλαλητήρια και πορείες κάποιοι χτυπιόμαστε με τα ΜΑΤ και έχουμε την ιδέα ότι κάνουμε και θεάρεστο έργο.

Σε πολλά χωρία μέσα στο Ευαγγέλιο γίνεται ξεκάθαρο ότι κάθε εξουσία προέρχεται από τον Θεό. «Κάθε άνθρωπος ας υποτάσσεται σ’ εκείνους που κατέχουν ανώτερες εξουσίες στην πολιτεία. Γιατί δεν υπάρχει εξουσία παρά μόνο από τον Θεό. Όλες οι εξουσίες που υπάρχουν από τον Θεό έχουν δοθεί. Ώστε όποιος εναντιώνεται στην εξουσία, εναντιώνεται στην διαταγή του Θεού και θα πάρει την πρέπουσα τιμωρία»(Ρωμ.13,1) .

Βλέπουμε λοιπόν ότι κάνει ξεκάθαρο ο λόγος του Θεού ότι όποιος πολεμάει την εξουσία είναι σαν να πολεμάει το ίδιο τον Θεό. Μία περίπτωση μόνο υπάρχει να μην υπακούσουμε στην εξουσία. Όταν μας προστάζει κάτι που είναι αντίθετο με τις εντολές του Θεού ή με την συνείδησή μας που ουσιαστικά είναι η φωνή του Θεού μέσα μας. Όταν διέταξαν οι αρχιερείς τους Αποστόλους να σταματήσουν να κηρύττουν για τον Χριστό τους απάντησαν «η εντολή να κηρύττουμε είναι από τον Θεό, γι’ αυτό σ’ αυτόν θα υπακούσουμε και όχι σε σας που είστε άνθρωποι»(Πράξ. 5,29 ). Στους τρεις πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού μαρτύρησαν 11 εκατομμύρια μάρτυρες γιατί δεν έκαναν υπακοή στον ρωμαϊκό νόμο να προσκυνήσουν και να λατρεύσουν τα είδωλα που ερχόταν σε αντίθεση με την εντολή «Κύριον τον Θεόν σου θα προσκυνήσεις και αυτόν μόνο θα λατρεύσεις»( Ματθ.4,10).

Ας το ακούσουν αυτό όλοι οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί ότι η εξουσία με την οποία χτυπιούνται είναι από τον Θεό τοποθετημένη. Προσέξατε ότι ο λόγος του Θεού δεν ξεχωρίζει τι είδους είναι η εξουσία, αν είναι δημοκρατία, χούντα, δικτατορία, βασιλεία ούτε καν αν είναι κατοχή; Κάθε εξουσία δίνεται από τον Θεό. Ένα μέρος των Εβραίων είδε τον Χριστό σαν τον ελευθερωτή από την Ρωμαϊκή κατοχή και όταν κατάλαβαν ότι δεν ήταν απογοητεύτηκαν. Ο Θεός ξέρει ότι πολύ χειρότερη από την σκλαβιά των σωμάτων σ’ ένα κατακτητή είναι η σκλαβιά της ψυχής στα πάθη. Τι σημασία έχει αν ζήσαμε σε δημοκρατία ή χούντα ή κατοχή αν τελικά πάμε στην αιώνια κόλαση όπως ο Ιούδας; Τότε απλώς θα ισχύσει και για μας αυτό που είπε ο Χριστός για τον Ιούδα «καλύτερα να μην είχαμε γεννηθεί»(Ματθ.26,24).

Όταν ο Πιλάτος, ο Ρωμαίος Διοικητής της Ιουδαίας, είπε στον Χριστό μας «έχω εξουσία ή να σε σταυρώσω ή να σε ελευθερώσω» του απάντησε ο Χριστός «δεν θα είχες καμιά εξουσία πάνω μου αν δεν σου είχε δοθεί η εξουσία από τον Θεό»(Ιωαν.19,10). Βλέπετε η κατοχική εξουσία των Ρωμαίων από τον Θεό είχε δοθεί.

Κάθε εξουσία λοιπόν από τον Θεό δίνεται, απλώς πολλοί δεν κάνουν καλή χρήση της εξουσίας. Δεν έκανε καλή χρήση της εξουσίας ο Πιλάτος επειδή αν και κατάλαβε ότι είναι αθώος ο Χριστός φοβήθηκε τους Εβραίους και τον σταύρωσε. Δεν έκανε καλή χρήση της εξουσίας η κυβέρνηση επειδή αντί να κοιτάξει το συμφέρον της Ελλάδας υποχώρησε στις πιέσεις του ΝΑΤΟ και σταύρωσε την μια και μόνο μια ελληνική Μακεδονία. Δεν έκανε καλή χρήση της εξουσίας η χούντα των συνταγματαρχών επειδή κυνηγούσε τους κομμουνιστές για τις πεποιθήσεις τους. Δεν έκανε καλή χρήση ο Χίτλερ επειδή παρέσυρε τους Γερμανούς και αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα. Δεν έκαναν καλή χρήση της εξουσίας οι κομμουνιστές στην πρώην Σοβιετική Ένωση επειδή στα 70 χρόνια που κυβέρνησαν σκότωσαν πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους με την κατηγορία ότι ήταν φασίστες και εχθροί του λαού.

Αν η εξουσία είναι δημοκρατία όπως στην Ελλάδα που είμαστε η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία (ας το θυμούνται αυτό όσοι ονομάζουν φασίστα όποιον λέει την αλήθεια για την Μακεδονία), δικαιούμαστε να κάνουμε διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια, πορείες, σε καμιά περίπτωση όμως δεν δικαιούμαστε να χτυπιόμαστε με τα ΜΑΤ. Ποτέ με καμιά εξουσία δεν δικαιούμαστε να χτυπιόμαστε. Ακόμα κι αν η εξουσία είναι η Γερμανική κατοχή που είχαμε στην Ελλάδα; Ακόμα και τότε. Ναι, η Αντίσταση για την οποία τόσο καυχηθήκαμε και καυχιόμαστε ήταν αντίθετη με τις εντολές του Ευαγγελίου. Και για να πούμε την αλήθεια για κάθε Γερμανό που σκοτώναμε πόσους αθώους Έλληνες σκότωναν οι Γερμανοί ;

Μήπως έχουμε την ιδέα ότι οι Γερμανοί έφυγαν από την Ελλάδα επειδή κάναμε Αντίσταση ; Αφήστε ότι αν δεν κάναμε Αντίσταση μπορεί να γλυτώναμε και τον Εμφύλιο που ακολούθησε γιατί δεν θα είχαμε όπλα και αγριότητα (όταν σκοτώνεις ανθρώπους αγριεύει η ψυχή σου).

Ακόμα και η επανάσταση του 1821, η «αγιασμένη» επανάσταση κατά τον Φώτη Κόντογλου γιατί έγινε «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» ακόμα κι αυτή ήταν αντίθετη με τις εντολές του Ευαγγελίου. Ξέρετε ότι στις περιοχές που επαναστάτησαν οι μισοί Έλληνες έχασαν τη ζωή τους; Και μετά τι κατάσταση υπήρξε ;

Γράφει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης «Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη τη λευτεριά όπου θα γευόμαστε, θα περικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήσει εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια».

Στην Τουρκοκρατία οι χιλιάδες νεομάρτυρες τήρησαν τις εντολές του Ευαγγελίου γιατί προτίμησαν να πεθάνουν από τα βασανιστήρια της Τουρκικής εξουσίας παρά να αρνηθούν την πίστη στον Χριστό, όπως οι εικοσάχρονες αγίες Κυράννα και Ακυλίνα από την Όσσα και το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης αντίστοιχα που ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους Τούρκους για να δεχθούν να γίνουν μουσουλμάνες.

Από την εξουσία χτυπιέσαι, αλλά δεν την χτυπάς. Φαίνεται ανόητο αλλά δεν είναι, απλώς το μικρό μυαλό μας δεν μπορεί να φτάσει το βάθος της σοφίας των εντολών του Χριστού. Όπως στο Πολυτεχνείο οι φοιτητές που πρότασσαν τα στήθη τους (χωρίς να πετάνε βόμβες μολότωφ, πέτρες και ξύλα) στην εξουσία της χούντας. Όπως ο Γκάντι στην Ινδία που ξάπλωνε χιλιάδες Ινδών στους δρόμους, στις γραμμές των τραίνων και φώναζαν στους Άγγλους «φύγετε από την χώρα μας». Χύθηκε πολύ αίμα ινδικό, αλλά ούτε μια σταγόνα αίμα αγγλικό. Και έφυγαν οι Άγγλοι.

Δεν φταίνε οι κυβερνήσεις για τα δεινά που περνάει η Ελλάδα (ας μην τα απαριθμήσουμε τώρα), όπως δεν έφταιγε ο Πιλάτος που σταυρώθηκε ο Χριστός μας. Αυτοί είναι απλώς εκτελεστικά όργανα. Αν οι άνθρωποι δεν κάμναμε τόσες αμαρτίες κανένας Πιλάτος δεν θα μπορούσε να τον σταυρώσει. Πριν λίγα χρόνια έλεγε ο άγιος γέροντας π. Εφραίμ που είναι στην Αριζόνα των ΗΠΑ: «Θα έρθουν πολλά δεινά στην Ελλάδα γιατί αυξήθηκαν πολύ οι αμαρτίες. Πανσεξουαλισμός, στοματικός έρωτας, πρωκτικός έρωτας, ομοφυλοφιλία, διαζύγια, εκτρώσεις, ελεύθερη συμβίωση, κατάργησαν το μυστήριο της εξομολόγησης και ανεξομολόγητοι κοινωνούν».

Καταλάβατε; Δεν χρειάζεται να χτυπιόμαστε με τα ΜΑΤ. Τον εαυτό μας χρειάζεται να χτυπήσουμε και να τον στρέψουμε από τον κατήφορο που έχει πάρει στον δρόμο του Ευαγγελίου. Ξέρετε πόσες μετάνοιες μπροστά στις εικόνες έκαμνε κάθε μέρα ο Στρατηγός Μακρυγιάννης με το πληγωμένο σώμα του; Δυο με τρεις χιλιάδες. Εμείς κάμνουμε έστω και μία ; Αν κάνουμε όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες αυτήν την στροφή θα δούμε πόσο θ’ αλλάξουν τα πράγματα για την Ελλάδα μας γιατί ο Χριστός είναι πάνω από την ανθρώπινη ιστορία.

8 σχόλια στο άρθρο “Αν είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και χτυπιόμαστε με τα ΜΑΤ να ξέρουμε ότι δεν υπακούμε στις εντολές του Ευαγγελίου – Του καθηγητή Χημικού Χ. Παπαδόπουλου

 1. Γνώρισμα αιρετικών είναι η απομόνωση και η παρερμηνεία χωρίων της Αγίας Γραφής, όπως εν προκειμένω της παυλείου προτροπής στην προς Ρωμαίους επιστολή, η οποία, μαζί με τις ιστορικές ανακρίβειες, οδηγεί σε ψυχοφθόρα, εσφαλμένα συμπεράσματα.

  Εν πάση περιπτώσει, και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, Χριστιανοί και αντίχριστοι, όταν ο Λυαίος προκαλεί, θα βρίσκεται πάντοτε Χριστιανός Νέστωρ με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου για να τον κάνει ασήκωτο στο ξύλο και να πεθαίνει από εγωισμό και ντροπή.

 2. Απορία 1η:Ο αυνανισμός,η κτηνοβασία (κοτούλες,κατσικούλες-ελαφράς μορφής δηλ.),σάδο-μάζο,παιδεραστία,ξεπαρθενίαση πριν τον γάμο,σχέση με πλαστική κούκλα,κατά τον γέροντα π.Εφραίμ,αποτελούν αμαρτίες;Αν ναι,τότε γιατί δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο;Απορία 2η:Αν ο Μακρυγιάννης έκανε τρεις χιλιάδες μετάνοιες τη μέρα,πόσος χρόνος τον έμενε για να πολεμίσει;Ηταν καλός στο σημάδι ή έριχνε στου Καραγκιόζη τον γάμο;Γιατί,μετά απο τρεις χιλιάδες μετάνοιες,μια ψιλοζαλάδα,όσο νάναι,την έχεις!Απορία 3η:Αυτό που παίρνετε,το παρασκευάσατε μόνος σας (σαν χημικός που είστε);Θα το διαθέσετε στην αγορά και αν ναι,πότε;

 3. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ

 4. εμπρος στο δρομο που χαραξε η Λουκα

  - Edit

  Απαντήστε

  Αυτές οι μουσίτσες,οι ανεξομολόγητοι,που παν και κοινωνούν,είναι οι χειρότεροι όλων.Ποιός ξέρει τι σοδομισμένα και-το χειρότερο-γομαρισμένα στοιχεία είναι.Ασε που μπορεί να κάνουν και κανένα στοματικό έρωτα,σχώρα με Παναία μ’!Για όλα είναι ικανοί οι ανεξομολόγητοι…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.