Εθελοντική Ομάδα Λευκοπηγής Συνείδηση: Μια αξιοζήλευτη Ομάδα Πρωτοβουλίας, παράδειγμα προς μίμηση – Της Φανής ΦτάκαΤης Φανής Φτάκα:

Προχθές ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκοπηγής το 4ο τριήμερο Τουρνουά Μπάσκετ 3vs3 Νίκος Ακουμιανάκης. Οργανώθηκε από τους αεικίνητους και πανταχού παρόντες εθελοντές της Εθελοντικής Ομάδας Λευκοπηγής (ΕΟΛ) –Συνείδηση που ξεκίνησαν δειλά- δειλά την παρουσία τους και δράση τον Απρίλιο 2015 στη Λευκοπηγή.

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν το Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκοπηγής, που από το 2009 που εγκαινιάστηκε μέχρι τον Απρίλιο 2015 παρέμεινε κλειστό για τους νεολαίους της Λευκοπηγής, παρόλο που η κατασκευή της αθλητικής εγκατάστασης σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει κύρια αυτούς.

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ) του Δήμου Κοζάνης, στη διαχείριση του οποίου ανήκει το συγκεκριμένο περιφερειακό δημοτικό γυμναστήριο, λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης, αδυνατούσε να το ανοίξει και να το λειτουργήσει τα απογεύματα για προγράμματα μαζικής άθλησης. Χρησιμοποιούνταν τα πρωινά αποκλειστικά και περιστασιακά μόνο από τους μαθητές του ομώνυμου Γυμνασίου, ενώ τα απογεύματα διατίθεντο κάποιες ώρες σε ορισμένες αθλητικές ομάδες της Κοζάνης, που είχαν και την ευθύνη της λειτουργίας του.

Με ιδιωτικά συμφωνητικά, που υπογράφτηκαν τον Απρίλιο 2015 και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά από τον ΟΑΠΝ και τον ΕΟΛ, τρία μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας του (Τσουκνίδας Γιάννης, Βόμβας Κώστας και Κανάβας Αναστάσιος) ανέλαβαν αφιλοκερδώς τη φύλαξη και λειτουργία του συγκεκριμένου Γυμναστηρίου για όλες τις μέρες της εβδομάδας, απογευματινές ώρες, προσφέροντας έτσι μεγάλες δυνατότητες άθλησης (μπάσκετ, βόλευ και ping-pong) στα παιδιά της Λευκοπηγής. Ο ΟΑΠΝ για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια αγόρασε και εγκατέστησε στο χώρο του Γυμναστηρίου και δυο φορητά τραπέζια του ping-pong. Έτσι άνοιξε το Γυμναστήριο της Λευκοπηγής για τα δικά της παιδιά από δικά της παιδιά.

Ο ΕΟΛ αυξάνοντας πολύ γρήγορα τα μέλη του ανέπτυξε μέσα σε 3 χρόνια ποικίλες δράσεις εθελοντισμού. Με υλικά του ΟΑΠΝ έβαψε το κλειστό της Λευκοπηγής κάνοντας διάφορα εσωτερικά και εξωτερικά μαστορέματα και επιχειρήσεις καθαριότητας στο χώρο, συμμετέχει κάθε χρόνο σε εκστρατείες καθαριότητας και πρασίνου κοινόχρηστων χώρων στο χωριό, άνοιξε τον ανακαινισμένο πλην όμως κλειστό παραδοσιακό Μύλο της Λευκοπηγής οργανώνοντας κάθε χρόνο με αφετηρία το 2016 Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα party και φιλανθρωπικά bazaar προς ενίσχυση των απόρων του χωριού. Οργάνωσε διήμερες Αυγουστιάτικες μουσικές εκδηλώσεις το 2016 και το 2017 στην ειδυλλιακή τοποθεσία Μάνα με τα πολλά νερά και περιβόλια και αποκριάτικο party το 2017 για τα παιδιά. Φέτος, με δική του πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί το 1ο φεστιβάλ βουνού Μπούρινου 6-7-8 Ιουλίου, στο χωριό Χρώμιο, όταν μετά από δική του πρόσκληση, οργανώθηκε συγκέντρωση όπου πάρθηκε συλλογική απόφαση όλων των αντιπροσώπων των παρακείμενων στο Μπούρινο χωριών του Δήμου Κοζάνης για τη διοργάνωση του εν λόγω φεστιβάλ.

Ο ΕΟΛ προχώρησε και σε εξαγωγή δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά μεγάλες υπηρεσίες στο Δήμο και στον ΟΑΠΝ, με το άνοιγμα του κλειστού Γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις , αρχής γενομένης από το 2016. Μέλη του χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλους αγώνες σαν τον World League του βόλεϊ το 2016, του μπάσκετ γυναικών, στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών με τη Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Eurobasket 2019 ή στο 16ο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών στο χάντμπολ, σε περιφερειακούς αγώνες της ΕΚΑΣΔΥΜ, στο κλειστό της Λευκόβρυσης ως δύναμη περιφρούρησης, ταξιθέτες, συνοδοί αθλητών, μεταφραστές κ.α.

Στον αθλητικό τομέα οργάνωσαν πέρυσι με επιτυχία τον 1ο Αγώνα ανώμαλου δρόμου στο Ζιγκόστι της Λευκοπηγής. Η μεγαλύτερη όμως συνεισφορά τους στην καλλιέργεια του μαζικού αθλητισμού της Λευκοπηγής και του Δήμου Κοζάνης γενικότερα ήταν η πρωτοβουλία διοργάνωσης από το 2015, με την υποστήριξη του ΟΑΠΝ, του 1ου Τουρνουά 3vs3 Μπάσκετ, το οποίο από το 2017 μετονομάστηκε σε Τουρνουά 3vs3 Μπάσκετ Νίκος Ακουμιανάκης , προς τιμήν του παλαίμαχου προπονητή του μπάσκετ που συνεργάστηκε μαζί τους στο κλειστό της Λευκοπηγής και άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 2016 κατά τη διάρκεια του 2ου Τουρνουά Μπάσκετ της Λευκοπηγής. Ένα Τουρνουά που κάθε χρόνο μεγαλώνει σε δύναμη και ονόματα όπως φέτος που κάλεσαν τον προπονητή της dream team του ελληνικού μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη, το 2015 τον παίκτη του ΠΑΟΚ, Κώστα Χαραλαμπίδη, το 2016, τον γνωστό παίχτη του μπάσκετ Γιώργο Γιαννουζάκο, που αποδέχτηκε μεν την πρόσκληση αλλά δεν προσήλθε λόγω ατυχήματος και το 2017, τον Μανώλη Παπαμακάριο, παίκτη Περιστερίου, Μακεδονικού, Ολυμπιακού.

ΕΟΛ –Συνείδηση Λευκοπηγής: Μια εθελοντική ομάδα με εφικτά οράματα και σχέδια για τον τόπο τους- τόπο μας, σύμπνοια, δύναμη και ενθουσιασμό, μα πάνω από όλα με θαυμαστό έργο και αξιοζήλευτη δραστηριότητα σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις 3 ετών. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ! Τους αξίζει ο δημόσιος έπαινος και τα bravo μας !

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εθελοντική Ομάδα Λευκοπηγής Συνείδηση: Μια αξιοζήλευτη Ομάδα Πρωτοβουλίας, παράδειγμα προς μίμηση – Της Φανής Φτάκα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.