Θ. Καρυπίδης: «Με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία» – Δείτε την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για το Μακεδονικό




– Η τοποθέτηση του Θ. Καρυπίδη για το Μακεδονικό
– Δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Τοποθέτηση για το ζήτημα την ονομασίας των Σκοπίων έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης, πριν από το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 για το ζήτημα αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε πως έπειτα από συζήτηση της παράταξής του, διαπιστώθηκαν σημεία στη συμφωνία που «ξεκολλάν» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων από την άρνηση του χθες, ωστόσο υπάρχουν και σημεία που δεν είναι αποδεκτά όπως η γλώσσα και η ιθαγένεια αλλά και το όνομα που μπορεί να βάλει σε περιπέτειες μελλοντικά την γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά και της γείτονος.

Ο κ. Καρυπίδης ξεκαθάρισε πως η θέση του για το όνομα των Σκοπίων, όπως ο ίδιος δήλωνε και προεκλογικά είναι πως θα έπρεπε να είχε δοθεί λύση με το όνομα «Σλαβομακεδονία».

«Με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, σε συνδυασμό με τα άλλα ζητήματα (γλώσσα, ιθαγένεια), υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας πως θα παραβρίσκεται ως θεσμικός στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας, εκπροσωπώντας όλη την Περιφέρεια.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη καθώς και των επικεφαλής των παρατάξεων για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων:

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Θ. Καρυπίδης: «Με τη σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία» – Δείτε την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη και των επικεφαλής των παρατάξεων του Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας για το Μακεδονικό

  1. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ===ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΘΑΛΑΣΣΑ===ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ—–ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ–ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ –ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ–ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ—ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ —ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ–ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ–ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ–ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ –ΕΡΩΤΩ–ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  2. Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω την άποψη Καρυπίδη για το Μακεδονικό ή μάλλον για το Σκοπιανό (αυτοί έχουν ζήτημα, όχι εμείς!!)

  3. Τα ….καταφέραμε εκείνοι να έχουν πρόβλημα κι εμείς να θεωρούμε ευκαιρία την περίοδο για συμφωνία για να έχουμε επαρκές διπλωματικό ….κεφάλαιο.
    Το άλλο βέβαια με τον καμμένο ,προτείνω να αντικαταστήσει το ανέκδοτο με τον Τοτό .Για να μην τρελλαθούμε !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.