Γ. Τζίτζικας: Πρόταση μομφής στους κυβερνητικούς διαπραγματευτές της καταστροφής

Ο απολογισμός της τριετίας ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδειχθεί καταστροφικός για τους πολίτες της χώρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από ότι ήταν το 2014. Όπου ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του διαπραγματεύτηκαν τα αποτελέσματα ήταν τα αντίθετα από το στόχο και το σκοπό της διαπραγμάτευσης, και οι πολίτες πληρώνουν με φτωχοποίηση την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.

Από την διαρκή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους θεσμούς : Πρόσθεσαν ένα τέταρτο υπερμνημόνιο 5,1 δις € στο αχρείαστο τρίτο του 2015.

Δημιούργησαν το Υπερταμείο δημόσιας περιουσίας όπου εκχώρησαν το σύνολο της εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια. Μείωσαν το αφορολόγητο. Αύξησαν το δημόσιο χρέος κατά 20 δις €. Κάνανε τη φορολόγηση υπερφορολόγηση. Μειώνουνε διαρκώς συντάξεις και καταργούνε κοινωνικά επιδόματα όπως το ΕΚΑΣ.

Από την διαπραγμάτευση για τη ΔΕΗ : Πωλούνε καλό κομμάτι της επιχείρησης όμως τα χρήματα πηγαίνουνε για την εξυπηρέτηση του χρέους και όχι για επενδύσεις της επιχείρησης, όπως προέβλεπε το νομοσχέδιο της ΝΔ. Δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η ενίσχυση των υποδομών της. Άνοιξε ο δρόμος για τα υδροηλεκτρικά και οδηγούνε την επιχείρηση σε συνεχή απαξίωση.

Σήμερα έρχεται μια κακή συμφωνία ως απόρροια μια λανθασμένης διαπραγμάτευσης για το Σκοπιάνο ζήτημα. Οι Σλαβομακεδόνες – Σλάβοι, κάτοικοι πλέον της γειτονικής χώρας θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και ο γεωγραφικός προσδιορισμός “Βόρεια Μακεδονία” θα απολέσει το 1ο συνθετικό μέσα στο χρόνο, για τον υπόλοιπο κόσμο, όταν ειδικά δεν υπάρχει αλλού θεσμοθετημένος ο όρος “Νότια”. Σύμφωνα με τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου κ. Άγγελο Συρίγο το “erga omnes”, δηλαδή γενική χρήση του όρου παντού, καταργείται από την ειδική φωτογραφική διάταξη όπου οι Έλληνες θα αποκαλούνε τους κατοίκους των Σκοπίων ως πολίτες τη “Severna Makedonka” και όχι ως “Makedonians/ Citizens of the Republic of North Macedonia “. Οι αλυτρωτικές τάσεις των Σκοπίων δεν καταργούνται γιατί η συμφωνία προυπάρχει της αλλαγής του συντάγματός τους. Επιπρόσθετα αποτελεί γκρίζα ζώνη η εμπορική ονομασία των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία και ήδη εξάγονται όπως για παράδειγμα μέλι μακεδονικής γης και λάδι Μακεδονίας και δε διαφαίνεται πουθενά πως οι Σκοπιανοί θα ονομάζουν τα δικά τους σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά. Εν κατακλείδι παραχώρησαν και αναγνώρισαν την “μακεδονική γλώσσα”, τους “μακεδόνες” πολίτες και τον όρο “Μακεδονία” στο όνομα για να λάβουν μια “υποσχετική” ως προς την αλλαγή του Συντάγματος.

Όπως διαπραγματεύτηκαν την μείωση και την κατάργηση των φόρων, όπως προστάτεψαν τις συντάξεις, όπως διαφύλαξαν το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, έτσι προασπίστηκαν και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Η κατάθεση πρότασης μομφής της ΝΔ αποτελεί την καλύτερη αντίδραση, απέναντι σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση η οποία σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, με απόφαση των Ελλήνων πολιτών. Ας επιλέξουν οι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου, αν θα παρέχουν ή όχι, στήριξη στους καταλύτες της καταστροφής της χώρας.

Τζίτζικας Κ. Γεώργιος
Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών ΝΔ
Αντιπρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΜ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.