Μήνυση από το Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε στον συνταξιούχο Μηχανικό Νίκο Στεφανή για «ψευδή καταμήνυση» – Καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ταξική αλληλεγγύη στο Νίκο Στεφανή
Καταδικάζουμε την ενέργεια του ΔΣ της ΔΕΗ

Το ΔΣ του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη», εκφράζοντας και τις διαθέσεις των μελών του, καταγγέλλει και καταδικάζει την ενέργεια του ΔΣ της ΔΕΗ που στέλνει στα δικαστήρια τον συνάδελφο Νίκο Στεφανή.

Ταυτόχρονα εκφράζει την συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη όλων των μελών του Συνδικάτου και των απλών εργαζομένων της ΔΕΗ στο Πρόσωπο του μονίμως διωκόμενου αγωνιστή, συνταξιούχου μηχανικού Νίκου Στεφανή. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Στεφανής τιμωρήθηκε με αργία και στέρηση μισθολογικής εξέλιξης, για μελέτη του που αφορούσε την μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής Ενέργειας στα Ορυχεία. Γι αυτή την εργασία που η ΔΕΗ τον τιμώρησε, λίγο αργότερα, η ακαδημία Αθηνών τον κάλεσε στην Αθήνα να την παρουσιάσει και τον βράβευσε!

Το Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε υπέβαλε μήνυση στον συνταξιούχο Μηχανικό Νίκο Στεφανή για «ψευδή καταμήνυση». Το θέμα αφορά τη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Στεφανής στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε πέρυσι τέτοιον καιρό στο Ορυχείο Αμυνταίου και κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικό το Χωριό Άγιοι Ανάργυροι. Εκτός αυτού δημιούργησε τεράστια ζημιά στο Ορυχείο Αμυνταίου, καταπλακώνοντας τέσσερις εκσκαφείς και χιλιόμετρα ταινιόδρομων. Επίσης οι επιπτώσεις αυτής της κατολίσθησης είναι αισθητές μέχρι και σήμερα αφού ο ΑΗΣ Αμυνταίου υπολειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, λόγω έλλειψης τροφοδοσίας.

Το πόρισμα που δόθηκε, αν και καθυστερημένα, στη δημοσιότητα αλλά δεν επιρρίπτει πουθενά ευθύνες εκτός από τον καιρό, τη σεισμικότητα ίσως και σε κάποιες «μεταφυσικές» αιτίες.

Το Συνδικάτο μας έγκαιρα, με ανακοινώσεις και επιστολές στο ΔΣ της ΔΕΗ, επεσήμανε τις αιτίες που δεν είναι άλλες από την εγκατάλειψη και την αποδιοργάνωση της ΔΕΗ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μέτωπα της λιγνιτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα καταγγείλαμε, και δεν υπήρξε από πουθενά διάψευση, ότι δεν υπήρχε στο Ορυχείο μηχανισμός ελέγχου των ρηγμάτων και των κινήσεων που γίνονται στις μάζες των υλικών. Και ότι στα πλαίσια της μείωσης του εργατικού κόστους δεν υπήρχε στο Ορυχείο ούτε καν υπεύθυνος γεωλόγος όπως υπάρχει στα άλλα Ορυχεία και παρακολουθεί την κίνηση των ρηγμάτων.

Για αυτά ούτε το πόρισμα ούτε το ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε είπε κουβέντα.

Καλούμε τον πρόεδρο της Δ. Σ της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τη ΔΕΗ να αποσύρουν αμέσως τη μήνυση εναντίον του συναδέλφου και αν όντως θέλουν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της ΔΕΗ να φροντίσουν ώστε:

1. Να πάρουν, τώρα αμέσως τα λεφτά που χρωστάει ο Μυτιληναίος και οι άλλοι καρχαρίες της ενέργειας που παίρνουν σχεδόν τζάμπα ρεύμα και φεσώνουν τη ΔΕΗ με 1 δις ευρώ ετησίως.

2. Να φροντίσουν να πάρουν τα λεφτά που χρωστάει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια σ αυτούς που χρέωσαν όχι μόνο τη ΔΕΗ αλλά και το λαό και τη Χώρα ολόκληρη

3. Να φροντίσουν να σταματήσουν αμέσως τα ΝΟΜΕ και όλες τις άλλες χαριστικές ρυθμίσεις προς το Κεφάλαιο που οδηγούν τη ΔΕΗ με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση και τη Χρεοκοπία.

4. Να σταματήσουν τώρα να υπογράφουν το ξεπούλημα παραγωγικών μονάδων και υποδομών της ΔΕΗ όπως έκαναν πρόσφατα, χωρίς ίχνος ντροπής, για τις λιγνιτικές μονάδες.

Το γραφείο τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.