Στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Δήμαρχος Βοΐου και ο Περιφερειάρχης για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στη Νεάπολη



Συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στη Νεάπολη είχε ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτρης Λαμπρόπουλος την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο Βουλευτής Μίμης Δημητριάδης και ο Αντιδήμαρχος Νεάπολης Γιώργος Τσαρτσαμπαλίδης.

Ο Δήμαρχος Βοΐου παρουσίασε στον Υπουργό την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο και τον ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εκφράζεται η αντίθεση του Δήμου στη φιλοξενία προσφύγων στη Νεάπολη, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους μία τόσο μικρή κοινωνία και ένας δήμος με πολλά προβλήματα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα ανθρώπινης σημασίας και ευαισθησίας.

Η ευθύνη για τη εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων ανατέθηκε από τον Υπουργό κ. Βίτσα στον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.