Σέρβια Κοζάνης: Ένας χρόνος χωρίς τον Σάκη Τσαρμανίδη – Σπάνιο υλικό από την ξενάγησή του στην Καστροπολιτεία των Σερβίων



Από τον ιστότοπο Σερβίων Φρουρός:

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο αγαπημένος μας φίλος Σάκης Τσαρμανίδης «έφυγε» από τη ζωή. Ο άνθρωπος που πλέον των 30 χρόνων ερεύνησε επίμονα την Ιστορία του τόπου μας. Το δημοσιευμένο έργο του λαμπρό , το ογκώδες άνω των 1500 σελίδων αδημοσίευτο έργο του όμως ανεκτίμητο.Η έκδοση του είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο , πλέον όμως θα αποτελεί και τιμή στην μνήμη του.

Ο ιστότοπος Σερβίων Φρουρός έχει την τιμή να παρουσιάσει ένα οπτικοακουστικό ντοκουμέντο (βίντεο) με την ξενάγηση του Σάκη (10-04-2011) στον χώρο που ΄΄αμέτρητες΄΄ φορές επισκέφτηκε και μελέτησε, την Καστροπολιτεία των Σερβίων. Είναι μια συμβολή πιστεύουμε στη μνήμη του άξιου ανθρώπου . Το βίντεο προέρχεται από μια διερευνητική προσπάθεια του συμπολίτη μας , αρχαιολόγου και ξεναγού , κ. Γεωργίου Ν. Θεοφάνου, να ιδρυθεί στα Σέρβια ένα Οικομουσείο , δηλαδή ένα υπαίθριο μουσείο με επιτόπιες αφηγήσεις συμπολιτών μας. Τον ευχαριστούμε που μας το διέθεσε απ’το προσωπικό του αρχείο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.