Ξεκινούν οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2018 Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης



Αυτό το καλοκαίρι η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Το θέμα των φετινών δράσεων έχει τίτλο ‘Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο’.

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Θα πειραματιστούμε, θα παραγάγουμε δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουμε, θα τα αναλύσουμε κριτικά και θα τα αξιολογήσουμε!

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας. Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνουμε έμφαση στους αριθμούς, στη στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία. Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποτελούν ένα υλικό δημιουργίας και, συνάμα, ένα εργαλείο επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η ικανότητα αποκωδικοποίησης και ερμηνείας αυτών μία αστείρευτη πηγή ισχύος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Την οργάνωση της καλοκαιρινής εκστρατείας διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία βιβλιοθήκες της χώρας και την ‘Κοβεντάρειο’ Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.