Κοζάνη: Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο απορριμμάτων



Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ισχύος 1 MW, από το βιοαέριο που παράγουν τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ δυτικής Μακεδονίας, θα δημιουργήσει η διαδημοτική εταιρία των δήμων δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ)

Η διαδικασία υπογραφών επικύρωσης της σύμβασης “Συλλογής και εκμετάλλευσης Βιοαερίου στον ΧΥΤΑ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας”, ανάμεσα στην “Κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – THALIS E.S.” και την “ΔΙΑΔΥΜΑ”, ολοκληρώθηκε και σε 1,5 χρόνο από σήμερα, δηλαδή στο τέλος του 2019, η μονάδα θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Στόχος της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι, μέσω της συλλογής και εκμετάλλευσης βιοαερίου του ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια που θα τροφοδοτεί το δίκτο διανομής ηλεκτρισμού. “Δεν αφήνουμε από τα απορρίμματά μας να πάει τίποτα χαμένο, εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατότητα αξιοποίησής τους που θα μας προσφέρει οικονομικό όφελος” δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης.

Το βιοαέριο θα προέρχεται από τον ΧΥΤΑ ο οποίος ήταν σε συνεχή λειτουργία, από τον Ιούλιο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2017 και δέχθηκε συνολικά 1.500.000 τόνους απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Από το dikaiologitika.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο απορριμμάτων

  1. συνομοσιολογος

    - Edit

    Απαντήστε

    τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, τι είδους απόβλητα θα έχουν;;;
    ξέρεις κανείς να μας πει;;;
    νοσοκομειακα θα εχει;;;;
    απο αλλες χώρες θα έχει;;;
    ποιος θα τα ελεγχει ολα αυτά πρακτικά;;

    1. Ονομα και πραγμα εισαι !!!! Μια επένδυση σοβαρή θα γινει και εσυ βρήκες την τρίχα να την κανεις ισα με 10 τριχιές. Δεν τρεπεσε καθολου πραγματικά. αλλα ετσι ειναι κλαίτε ολη μερα για την Ανεργία και μολις γινετε κατι γι’αυτο παλι την κακια σας θα βγαλετε. Ισως να κανεις και το Εξεις κατηγορείς για την επένδυση δεν την θελω. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!!!!! ΟΠΩΣ εκαναν και στη Διαδυμα.(χυτα)

      1. συνομοσιολογος

        - Edit

        Απαντήστε

        εγώ είμαι όνομά και πράμα.
        εσύ δεν μπόρεσες να μου απαντήσεις σε τίποτα από τα παραπάνω ερωτήματα.
        απόλυτο δίκιο έχεις, οκ, τα δέχομαι όλα όσα λες.
        να μου απαντήσεις σε κάτι από τα παραπάνω, μπορείς;;;;

        1. Σου απάντησα γενικά. Παραπανω δεν ξερω το θεμα ειναι να υπαρχουν επενδύσεις και αυτες ειναι καλοδεχούμενες !!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.