Ένοχοι 7 συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις χορηγίες που κατέληξαν σε ταξίδια και δώρα

Ομόφωνα ένοχοι με ποινές ωστόσο που δεν ξεπερνούν τα 5 έτη κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 7 πρώην μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το λεγόμενο πάρτι των επιχορηγήσεων από τη διοίκηση της εταιρείας που φέρονται να κατέληξαν σε ταξίδια, πανάκριβα δώρα και προσωπικές δαπάνες.

Αντίθετα κρίθηκαν αθώοι όλοι οι διοικούντες της ΔΕΗ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής τους 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση για τα αδικήματα της απιστίας ή της απάτης.

Παράλληλα καταδίκασε τους 7 πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απλής απάτης. Χωρίς δηλαδή την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου (κινδύνευαν με ισόβια) καθώς έκρινε ότι η περιουσία που σπαταλήθηκε ήταν ιδιωτική και όχι δημόσια.

Και στους 7 αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι από 3 χρόνια φυλάκιση έως 5 χρόνια κάθειρξη.

Οι ποινές για την φυλάκιση είναι με 3ετή αναστολή ενώ στους 3 συνδικαλιστές που καταδικάστηκαν σε 5ετή κάθειρξη δόθηκε αναστολή στην έφεση τους.

Όλοι δηλαδή ελεύθεροι από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα χρήματα δόθηκαν την τριετία 2008-2011 παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα και χρησιμοποιήθηκαν για…πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, η ΔΕΗ χορήγησε και δάνειο στην ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο δεν επεστράφη ποτέ, ούτε όμως δόθηκαν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις για την λήψη του.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 58 κατηγορουμένους.

Από το mononews.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Ένοχοι 7 συνδικαλιστές της ΔΕΗ για τις χορηγίες που κατέληξαν σε ταξίδια και δώρα

  1. Η διοίκηση της ΔΕΗ γιατί έδινε λεφτά στη ΓΕΝΟΠ και τους έκανε δωράκια? Γιατί δλδ όλο το βάρος να πέσει σε αυτόν που δέχεται την δωροδοκία αλλά αυτός που την προσφέρει να αθωώνεται? Βρήκατε τώρα τους 7 σαν εξιλαστήρια θύματα για το σκάνδαλο. Καλά έκανε ο εισαγγελέας και τους έκρινε όλους ένοχους πλην 2.Μήπως οι ένορκοι ή όποιο τέλος πάντων αποφασίζουν την έκβαση αυτού του δικαστηρίου πήρανε και αυτοί το κατιτίς τους????

  2. Αυτά κάνανε οι συνδικαλιστές έφαγαν κ ρημαξαν ακόμα κ τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ο καλύτερος κ τώρα την πληρώνουν όλοι αυτοί που έχουν γίνει μόνιμη τα τελευταία 3 χρόνια. Δυστυχώς ο κόσμος νομίζει ότι όλοι οι δεητζιδες είναι το ίδιο τρώνε κ πίνουν τζάμπα αμ δν είναι έτσι τα λαμογια οι συνδικαλιστές τα έκαναν όλα αλλά δν υπάρχει κράτος κ δικαιοσύνη να τους βάλει να πληρώσουν ας ήταν σε ξένο κράτος κ δν θα περνούσε έτσι απλά το θέμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.