Ανακοινώσεις φορέων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 30 ΜαΐουΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΟΠΟ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Αντεργατική φιέστα η «πανεθνική ήμερα δράσης»
Προδοτική πράξη η συμμέτοχη των ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ
Ταξικό εργατικό ενωτικό μέτωπο αγώνα η απάντηση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 30 Μάη, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε απεργία και σε φιέστες, «Πανεθνικής Ημέρα Δράσης» σε συμμαχία με τις εργοδοτικές φίλο κυβερνητικές ενώσεις (επαγγελματοβιοτέχνες), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), κ.α) στα πλαίσια της «κοινωνικής συμμαχίας» που έχουν στήσει από κοινού με αυτές τις δυνάμεις του αστικού μπλοκ, «Λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά»

Κάνουν συμμαχία με τις δυνάμεις που λίγο καιρό πριν, στήριζαν την κατάργηση του ιερού δικαιώματος της απεργίας, στήριζαν όλα τα μνημονιακά μέτρα και συμβούλευαν τις κυβερνήσεις να επισπεύσουν την ψήφιση των μέτρων. Είναι αυτοί που στα συνέδρια και στις ημερίδες τους, διαλαλούσαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί για να σωθούν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούνται οι ίδιοι από το αίμα του εργαζόμενου λαού.

Η συμμαχία αυτή και το κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων στην φιέστα τους, της 30 Μάρτη, του υποταγμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, με αυτές τις δυνάμεις έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Δεν πρόκειται για μια ακόμα γραφειοκρατική κίνησή για να αποσβέσει τις αναταράξεις και τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τα καταστροφικά μέτρα που εφαρμόζονται. Θέλουν να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους στο άρμα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου ώστε να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση και αντίσταση.

Οι ηγεσίες αυτές αποτελούν πλέον την «πέμπτη φάλαγγα» στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι Αυτοί που αρνήθηκαν να οργανώσουν την εργατική αντίσταση ενάντια στην πολιτική που ισοπέδωνε δικαιώματα και κατακτήσεις! Που έχουν υποταχθεί στις κυβερνητικές πολιτικές και στους εργοδότες. Αυτοί που έχουν βασική ευθύνη γιατί όλοι οι αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα οδηγήθηκαν στην ήττα, έχουν ευθύνη για την αποδιοργάνωση , διάλυση και απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι Αυτοί που υπέγραψαν όλες τις κατάπτυστες μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Που τάχθηκαν ξεκάθαρα με το αντιδραστικό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, μαζί με τον ΣΕΒ και τα τραπεζικά λόμπι, κρατώντας για τον εαυτό τους τα ρουσφέτια και τα κομπρεμί. με τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε . που πλούτισαν και έκαναν καριέρες στις πλάτες εργατών.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να στηρίζουμε τέτοιες φιέστες και τέτοιες συμμαχίες. Είναι εχθρικές στα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Και οποίος τους στηρίζει πράττει προδοσία.

Δε θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Δε συμμετέχουμε στις στημένες φιέστες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ! και των συμμάχων τους

Σε αυτό το μαύρο μέτωπο θα πρέπει Να απαντήσουμε όπως του χρειάζεται!

Θα μας βρούνε μπροστά τους ΚΑΙ στις 30 Μάη και πάντα. η απεργία που προκήρυξαν για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στα σχέδια τους, να γίνει μπούμερανγκ και να σημάνει το κύκνειο άσμα της συμμαχίας τους.

Να φτιάξουμε το δικό μας εργατικό ταξικό μέτωπο με ενότητα και αγώνα κόντρα στον πολυκερματισμό των εργαζομένων που επιβάλλει το σύστημα. Να κάνουμε την δικιά μας συμμαχία κόντρα στην εργοδοσία στην κυβέρνηση στην «κοινωνική Συμμαχία» και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. για να αναγεννήσουμε το συνδικαλισμό που έχει ανάγκη η εποχή μας, που θα βάζει τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Σταθερή Εργασία για όλους. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Αυξήσεις στους μισθούς
Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων
Κατάργηση των ελαστικών μορφών υπερεκμετάλλευσης.
Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.
Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.
Παιδεία κι υγεία δημόσια-δωρεάν. Νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, δημόσια αγαθά, φθηνά και ποιοτικά για όλο το λαό. Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου..
Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων
Το δικαίωμα της απεργίας κερδήθηκε με αγώνες και αίμα
Δεν τους το χαρίζουμε.

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ.


Το ΣΕΥΠΕ συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τετάρτη 30/5, στις 10:00 στο Παλιό Πάρκο Πτολ/δας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά ακούμε από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «τέλος μνημονίων», «δίκαιη ανάπτυξη», «υγιή επιχειρηματικότητα» και άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν, να καλλιεργήσουν ψεύτικες προσδοκίες και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Δίκαιο και υγιές για την εργοδοσία και την κυβέρνηση είναι εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς σταθερό ωράριο, να μην παίρνουμε ρεπό, οι υπερωρίες μας να μην πληρώνονται. Να καταστρέφουμε την υγεία μας από την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να δουλεύουμε με ατομικές συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας και με δεκάδες διαφορετικές εργασιακές σχέσεις ακόμα και μέσα στην ίδια επιχείρηση.

Αυτή η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη των κερδών της εργοδοσίας τσακίζει τα δικαιώματα μας, τα κέρδη τους βγαίνουν από το δικό μας ξεζούμισμα. Επιδιώκουν να μας πείσουν όχι μόνο να μείνουμε σκυφτοί, γονατισμένοι, αλλά να αποδεχτούμε και να αγωνιστούμε για τους στόχους του κεφαλαίου, να εγκαταλείψουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε ως δικαιώματα μέσα στην κρίση, να θυσιάσουμε τα πάντα για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Για εμάς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, μέσα από το κλαδικό σωματείο ΣΕΥΠΕ ανοίγουμε μέτωπο με την μεγαλοεργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.

Να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ανάμεσα μας. Όλους αυτούς που με τους «κοινωνικούς διαλόγους» και σε συμμαχία με τους εργοδότες που καθημερινά μας ρουφούν το αίμα έστησαν μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση.

Αυτούς που δρουν από κοινού και ενιαία μαζί με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, για το χτύπημα όχι μόνο των δικαιωμάτων μας, αλλά και των μέσων για να παλέψουμε για την υπεράσπισή τους. Γι’ αυτό και χτυπούν το δικαίωμα της απεργίας με μοιρασμένους ρόλους. Από τη μία η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στην προκήρυξη της απεργίας και από την άλλη αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είτε με τοποθετήσεις περί ξεπερασμένων μορφών πάλης, είτε με τέτοιες τυχοδιωκτικές αποφάσεις απαξιώνουν, εκφυλίζουν αυτό το όπλο των εργαζομένων. Υπάρχουν για να στήνουν σωματεία-μηχανισμούς, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς και για να λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας.
Σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους,
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας,
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.


« Η ΕΝΩΣΗ »
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Συναδέλφισσες – οι

Στις 30 Μαΐου 2018 καλούμαστε όλοι μας να συμμετέχουμε στην 24ώρη Γενική Απεργία της ΓΣΣΕ στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Θα πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, οδηγεί τους πολίτες της χώρας στην λαιμητόμο.

Απαιτούμε:
Την κατάργηση του νόμου 4533/2018 για την πώληση,
ΞΕ-ΠΟΥΛΗΜΑ του 40% των λιγνιτικών μονάδων.
Προσλήψεις προσωπικού.
Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό δημόσιο.
Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 11.00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανακοινώσεις φορέων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 30 Μαΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.