Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα στο τμήμα του κεντρικού αγωγού υδροδότησης του κάμπου Καρπερού – Δήμητρας στα Γρεβενά



Θερμά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στο ΔΣ του Τοεβ Καρπερου-Δήμητρας που για ακόμη μια φορά βρήκε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή, με αποτέλεσμα οι μηχανές σύντομα να πάρουν και πάλι μπροστά και να λειτουργήσει.

Ήδη ξεκίνησε η αντικατάσταση των σωλήνων του δικτύου μήκους 500 μέτρων στα σημεία που κάθε χρόνο, και πολλές φορές περισσότερο και από μια φορά, υπήρχαν σπασίματα με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του δικτύου για αρκετές ημέρες.

Επιπλέον σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός πρόκειται να ενταχθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού άνω των 2,5 εκατομμυρίων, σύμφωνα με το μέτρο 4.3.1 το οποίο περιλαμβάνει την ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων μηχανολογικού εξοπλισμού και τη μείωση του κόστους με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή, γι’ αυτο και ήταν τοσο απαραίτητη η αντικατάσταση του. Σε όλες αυτές τις ενέργειες ήταν ενεργά παρών με τη στήριξή του ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Καρυπιδης και ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Σημανδράκος καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Γρεβενών και η ΑΝΚΟ ΑΕ Κοζάνης, οι οποίοι είναι αρωγοί και στηρίζουν τον οργανισμό.

Γενικά ο ΤΟΕΒ σαν οργανισμός, στοχεύει πάντοτε στην αναβάθμιση της ποιότητας των υδατικών συστημάτων, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος των υδατικών διαθέσιμων και αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο εφαρμογής μιας φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής στον υδατικό τομέα.

Γι’ αυτό το λόγο, η αντικατάσταση και επισκευή ενός μεγάλου τμήματος του κεντρικού αγωγού υδροδότησης του κάμπου, όχι μόνο θα επιτρέψει την ομαλή άρδευση του αντίστοιχου αγροκτήματος, αλλά θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση ύδατος και επιπλέον θα μειώσει και το κόστος λειτουργίας του ΤΟΕΒ και των αγροτών της περιοχής.

Επιπλέον, όλη η περιοχή είναι αγροτική, οπότε με την επέμβαση του ΤΟΕΒ στην επίλυση του προβλήματος, αυτόματα θα ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και συνάμα η οικονομία της περιοχής.

Στάθης Χάιτας | Μαριλένα Γιαννάκου
dimitragrevenon.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.