Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στη Δυτική Μακεδονία – Δείτε όλες τις εκδηλώσεις



Κοζάνη: Εμποροπανήγυρη στο Δρέπανο

Ενόψει της εορτής του Αγίου Πνεύματος στο Δρέπανο πραγματοποιούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις καθώς και η εμποροπανήγυρης που ξεκινάει από αύριο Σάββατο 26 Μαΐου και διαρκεί έως την Δευτέρα 28 Μαΐου.

Κοζάνη: Πανηγύρι στην Αιανή

Η Δημοτική Κοινότητα Αιανής διοργανώνει πανηγύρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 26, 27 και 28 Μαΐου 2018 για Βόλτα στην Αιανή. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο, Τα Βυζαντινά Μνημεία, Την καταπράσινη πλατεία και το πάρκο όπου δεσπόζει ο βυζαντινός ναός της Παναγίας (110ς αιώνας) .

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει παραδοσιακή δημοτική μουσική και χορό την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 27 Μαΐου στην κεντρική πλατεία. Επίσης διοργανώνονται και παράλληλες εκδηλώσεις:‘Έκθεση βιβλίου (Σύλλογος Γυναικών) – «Έκθεση τοπικών προϊόντων. Θα λειτουργεί επίσης – Τουριστικό περίπτερο με ενημερωτικό υλικό για το Αρχαιολογικό Μουσείο και τις αρχαιότητες της Αιανής.

Κοζάνη: Εκδήλωση στην Νεάπολη Βοίου

Μουσική βραδιά με την παραδοσιακή ορχήστρα Κοζανίτκο Τακίμι διοργανώνει ο Πολιτιστικός – Επιμορφωτικός –Εξωραϊστικός- Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης, την παραμονή του Αγίου Πνεύματος την Κυριακή 27 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου- Λυκείου Νεάπολης.

Γρεβενά: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Καρπερό

Με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Κυριακή στις 27 Μαΐου, στον οποίο θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Άγιο Πνεύμα στο Καρπερό Γρεβενών. Αμέσως μετά θα γίνει περιφορά της εικόνας, ενώ θα ακολουθήσει χορός στην πλατεία του Καρπερού με το Δημοτικό Συγκρότημα του Βαγγέλη Κασιάρα., και τα χορευικά των Σύλλογοων: Γυναικών Καρπερού, Αγιόφυλλου, Δήμητρας και Παλιουριάς. Την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 το πρωί στον Ιερός Ναό Αγίας Τριάδος θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Καστοριά: Πανηγύρι Νοστίμου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΕΣ» Νοστίμου διοργανώνει πανηγύρι το τριήμερο Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Μαίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Σάββατο 26 Μαίου στις 9:30 το βράδυ εμφάνιση του χορευτικού Αμπελοκήπων και παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Ευαγγέλου. Την Κυριακή 27 Μαίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός , στις 9:30 το βράδυ θα εμφανιστεί το χορωδιακό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών « Κύζικος» καθώς και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου « Ορέστις». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Κώστα Σμόλικα- στο τραγούδι ο Φώτης Τράσιας. Την Δευτέρα 28 Μαϊου το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας της Αγίας Τριάδας.

Πτολεμαΐδα: Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας

Πανηγυρίζει τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, εορτή του Αγίου Πνεύματος, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας. Την Κυριακή 27 Μαίου, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ Θεόκλητου. Τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής και στις 7.30 το πρωί θα ψαλλεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητου

Εορδαία: Τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Κομνηνά

Ο Ποντιακός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών, διοργανώνει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του με την επωνυμία « Κομνηνιώτικα 2018», το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, 26, 27, και 28 Μαΐου αντίστοιχα, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του χωριού. Τις δύο πρώτες ημέρες θα εμφανιστούν, γνωστά ονόματα του ποντιακού- τραγουδιού, ενώ, κατά την Τρίτη ημέρα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν πρόγραμμα παραδοσιακών χορών

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου, Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.