Αυλαία για το πρόγραμμα ΠΑΙ.ΖΩ. στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίεςΤο ΠΑΙ.ΖΩ. έριξε αυλαία στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κοζάνης με πολλά χαμόγελα

Χθες, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κοζάνης πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές επίδειξη χειρισμού του σκύλου Θεραπείας, Κίκο, ως τελική δράση του προγράμματος ΠΑΙ.ΖΩ. – πρόγραμμα θεραπείας με τη βοήθεια ζώων (μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Ιωαννίδης Λευτέρης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γρηγοριάδης Ιωάννης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, κ. Παλαμάς και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Βόντσα Βασιλική.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στα παιδιά του σχολείου διπλώματα βοηθού εκπαιδευτή σκύλων, ως ενίσχυση για την προσπάθειά που επέδειξαν όλη τη σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 μήνες. Υλοποιήθηκε από την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου, Κρυσταλλίδου Ειρήνη και Βασιλικού Κυριακή σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτή Σκύλων Γιώργο Σέγκα.

Το ΠΑΙ.ΖΩ. είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα θεραπείας με τη βοήθεια σκύλου. Σχετικά με τη θεραπεία με τη βοήθεια ζώων (Animal Assisted Therapy ή ΑΑΤ), στηρίζεται στο δεσμό μεταξύ ανθρώπου και ζώων και στα οφέλη που αυτός προσφέρει. Ορίζεται ως “στοχοκατευθυνόμενη παρέμβαση στην οποία ένα ζώο πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, ως αναπόσπαστο μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας”.

Για τη φετινή χρονιά οι στόχοι που τέθηκαν ήταν η εξάσκηση αδρής και λεπτής κινητικότητας, η διατήρηση προσοχής και η ενίσχυση αυτοεκτίμησης. Τα αποτελέσματα διαφάνηκαν μέσα από την επίδειξη που πραγματοποιήθηκε. Τα παιδιά εισέπραξαν τόσο το θερμό χειροκρότημα των οικογενειών τους όσο και των παιδιών του συστεγαζόμενου Γυμνασίου της Άνω Κώμης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.