Δήμος Κοζάνης: Το ΣΒΑΚ είναι η ευκαιρία για μια σύγχρονη, βιώσιμη και φιλική στους κατοίκους της Κοζάνη

O Δήμος Κοζάνης εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια εκπονεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ένα σχέδιο μακρόπνοο που φιλοδοξεί να αλλάξει το αστικό περιβάλλον της πόλης, που σήμερα νομίζω πως όλοι συμφωνούμε δεν αντιστοιχεί στις επιθυμίες μας.

Ένα σχέδιο για το αύριο της Κοζάνης με περισσότερες ήπιες μετακινήσεις, περισσότερο ελεύθερο δημόσιο χώρο και συνεπακόλουθα μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα.

Ένα σχέδιο για να γίνει η Κοζάνη, σύγχρονη, βιώσιμη και ελκυστική πόλη.

Μια πόλη που να αξίζει να ζήσουν τα παιδιά μας!

Το ΣΒΑΚ όμως προϋποθέτει ένα πολύπλοκο σχεδιασμό με πολλές παραμέτρους. Για αυτό και εδώ και δύο χρόνια έχουν γίνει δεκάδες διαβουλεύσεις, συζητήσεις, επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να τους ενημερώσουμε και όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το σχέδιο. Ένα σχέδιο που έχει ενσωματώσει ήδη προτάσεις φορέων και δημοτών και είναι σε εξέλιξη.

Γιατί αυτό δεν είναι ένα σχέδιο του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου ή των μελετητών αλλά είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ σχέδιο!

Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ με μεγάλη ικανοποίηση πως ο διάλογος για το ΣΒΑΚ «ανοίγει». Για να γίνει όμως σωστά αυτή η συζήτηση θα πρέπει οι συνδημότες μας να είναι σωστά ενημερωμένοι καλοπροαίρετα και υπεύθυνα και όχι να αρκούνται σε «κορώνες» και βαρύγδουπες ανακοινώσεις προς χάριν εντυπωσιασμού.

Στις 13 Ιουνίου ο Δήμος έχει ήδη προγραμματίσει μια μεγάλη παρουσίαση στην οποία καλώ όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το ΣΒΑΚ να συμμετέχετε. Να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε! Να ακούσουμε όλοι μαζί τους μελετητές ώστε να γίνει κατανοητός ο στόχος για ένα μακροπρόθεσμο και μακρόπνοο σχεδιασμό για την πόλη της επόμενης 20ετίας.

Η Κοζάνη δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα μείνει στάσιμη.

Το τελικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπως θα διαμορφωθεί έπειτα και από τις προτάσεις όλων των φορέων και των πολιτών, είναι ο οδηγός ώστε η Κοζάνη να αναδείξει την ταυτότητά της και να συγκροτήσει ένα περιβάλλον κοινωνικά συνεκτικό.

Όταν λέμε ότι ο Δήμος Κοζάνης Κινείται το εννοούμε!

4 σχόλια στο άρθρο “Δήμος Κοζάνης: Το ΣΒΑΚ είναι η ευκαιρία για μια σύγχρονη, βιώσιμη και φιλική στους κατοίκους της Κοζάνη

 1. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρώ με μεγάλη ικανοποίηση πως ο διάλογος για το ΣΒΑΚ «ανοίγει». Για να γίνει όμως σωστά αυτή η συζήτηση θα πρέπει οι συνδημότες μας να είναι σωστά ενημερωμένοι καλοπροαίρετα και υπεύθυνα και όχι να αρκούνται σε «κορώνες» και βαρύγδουπες ανακοινώσεις προς χάριν εντυπωσιασμού.»

  Έχεις καταλάβει ότι μπορεί σε αυτόν τον κόσμο να υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική άποψη από τη δική σου δήμαρχε?

  Αυτός που δεν θέλει όλα αυτά τα έργα που ετοιμάζεις, σώνει και καλά πρέπει να θέλει να εντυπωσιάσει?

  Ρε τι ακούμε…

  1. Σιγά μη σας ρωτήσει ο Δήμαρχος τι θα κάνει. Για ελάτε και πείτε την άποψή σας σε εμάς που έχουμε αναπνευστικά προβλήματα και υποφέρουμε από την ατμοσφαιρική ρύπανση! Αλλά έτσι είναι, όταν δεν έχεις το πρόβλημα του άλλου, κάθεσαι και λες το μακρύ και το κοντό σου!!!

 2. Δήμαρχε κανε τις αλλαγες που θες. Κακώς ρωτάς κιόλας. 25 χρονια ενας διοικουσε. Το σπυρί τράνεψε τόσα χρόνια…!! Λογικό να πονάει όταν το ζουλάς!

 3. Να υλοποιηθεί το ΣΒΑΚ το συντομότερο δυνατό!! Η πόλη έχει γεμίσει ασφυκτικά από κάθε είδους οχήματα… Καθημερινό μποτιλιάρισμα, κόρνες, φωνές, καυσαέρια… Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!!! Εσείς που δεν θέλετε το ΣΒΑΚ, μάθετε ότι σε κάποιες πολιτισμένες χώρες η κίνηση των οχημάτων στα κέντρα των πόλεων απαγορεύεται. Οι άνθρωποι εκεί κινούνται με τα πόδια, με ποδήλατα και με μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλο παράδειγμα: στην Κοπεγχάγη, που έχει πολύ ψυχρό καιρό, οι μισοί και παραπάνω κάτοικοι κινούνται με ποδήλατο. Και οι Ελληνάρες στην Ελλάδα, μια χώρα με σχετικά καλό κλίμα, κινούνται με τα αυτοκίνητά τους και τα δίκυκλα. Ακόμα και για τσιγάρα με το αμάξι πάνε κάποιοι, έλεος…
  Όλες οι πολιτισμένες χώρες πάνε μπροστά και εμείς στο Ελλαδιστάν μένουμε στάσιμοι και πολύ πιο πίσω από αυτές.
  Δήμαρχε μην ακούς κανέναν. Προχώρα με το ΣΒΑΚ , για μια πόλη ελκυστική, βιώσιμη και πιο φιλική στους πεζούς και στα ποδήλατα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.