Οι Ψύλλοι στ΄ Άχυρα στο 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοζάνης της ΑΡΣΙΣ



Οι Ψύλλοι στ’ Άχυρα παραδόθηκαν απ’ το Δεκέμβριο του 2014 στη μεγάλη αγκαλιά του post punk και Rock & Roll. Γράφουν τραγούδια με ελληνικό στίχο, ψάχνουν μέσα στη μουσική τους τις υφές και τα ανάγλυφα ηχοχρώματα της πόλης, ενώ οι ήχοι τους είναι ποτισμένοι με την αρμύρα του Θερμαϊκού και τους ηλεκτρικούς λεβάντες της Ανατολικής Μεσογείου.

Συνολικά, ο ήχος των Ψύλλων αναβιώνει τον ήχο του ελληνικού ροκ της δεκαετίας του ’90 και τον ξανασυστήνει, ανανεωμένο και μπολιασμένο με τις στυλιστικές και ηχητικές αναζητήσεις του σήμερα, στις νεότερες γενιές που δεν τον πρόλαβαν στην περίοδο της ακμής του. Οι στίχοι του Ηρακλή έχουν χαρακτήρα και διακρίνονται για το εύρος της θεματολογίας τους. Το δυνατότερο ίσως σημείο τους είναι η ειλικρινής κοινωνική ευαισθησία όπως αυτή εκφράζεται σε αρκετά από τα τραγούδια και κυρίως στο
«Περιοδεία στην αλμύρα», που αντλεί την έμπνευση του από το προσφυγικό ζήτημα. Μία από τις πιο φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές του συγκροτήματος.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορήσανε τον πρώτο τους ομότιτλο δίσκο με την Puzzlemuzik Label. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με την τεχνική multi–track live recording το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου του 2017, μέσα σε μόλις δύο 12ωρα. Η συγκεκριμένη τεχνική επιλέχτηκε προκειμένου να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη live ενέργεια του συγκροτήματος το οποίο, αν και μετρά κάτι λιγότερο από τρία χρόνια ζωής, έχει σημαντική συναυλιακή εμπειρία με εμφανίσεις σε Φεστιβάλ (Αναιρέσεις 2015 Θεσσαλονίκη/ Radical Pride 2017/ Αντιρατσιστικό Θεσσαλονίκης 2017/ Αντιρατσιστικό Λάρισας 2017, Βρύσης Τυρνάβου 2017), Κοινωνικούς χώρους και συναυλιακούς χώρους (8Ball, WE, Υπόγειο, Μύλος Club, Silver Dollar, Blue Barrel, Maison, Stage Λάρισα).

Ψύλλοι στ’ Άχυρα Links:
Facebook: https://www.facebook.com/psylloistaxyra/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmOnx5hrnxa0OFTyjRTzSwg

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.